Eestis jõudsid müügile Samsungi uued rahvatelefonid Galaxy A53 5G ja Galaxy A33 5G

tehnika.postimees.ee
Copy
Uutel telefonidel on vähe uuendusi, kuid näiteks Galaxy A53 on nüüd sama suure akuga, kui Samsungi tippmudel Galaxy S22 Ultra.
Uutel telefonidel on vähe uuendusi, kuid näiteks Galaxy A53 on nüüd sama suure akuga, kui Samsungi tippmudel Galaxy S22 Ultra. Foto: Samsung
  • Uued telefonid saavad kuni neli põlvkonda Androidi uuendusi ja 4 aastat turvauuendusi
  • Mobiilidel on veekindel korpus (IP67) ja kriimustuskindla kattega ekraan

Samsungi uued nii-öelda rahvatelefonid Galaxy A53 5G ja Galaxy A33 5G jõudsid Eestis müügile. Väga olulisi uuendusi värsked mudelid ei paku võrreldes eelmise aasta mudelitega, kuid pisiuuendusi leiab mõlemast seadmest. Näiteks on nüüd Galaxy A53 5G ja Galaxy A33 5G mõlemad varustatud mahuka 5000 mAh akuga, aga kaamerate koha pealt jäi kõik peaaegu endiseks.

Galaxy A53 5G kaamerateks on needsamad 64 MP põhikaamera (f/1.8, 26 mm lainurk), 12 MP ülilainurk-kaamera (f/2.2, 123˚ ), 5 MP makrokaamera (f/2.4), 5 MP sügavusandur (f/2.4, vajalik bokeh efekti jaoks). Samuti pakub uus Galaxy A33 5G samu kaamerasensoreid: 48 MP põhikaamera, 8 MP ülilainurk-kaamera, 5 MP makrokaamera ja 2 MP sügavusandur. Tuunitud on aga kaamerate tarkvara, mis näiteks Galaxy A53 puhul annab väidetavalt parema kvaliteediga öövõtteid.

Uutel telefonidel on uus Android 12 operatsioonisüsteem.

«Meie A-seeria telefonid on igal aastal ühed enim ostetud telefonid Eestis. Kui S-seeria seadmed on mõeldud neile, kes tahavad tehnoloogiavaldkonna absoluutset tippu, siis A-seeria telefon sobib hästi näiteks noortele, kes soovivad häid funktsioone soodsama hinnataseme juures,» sõnas Samsung Eesti mobiilidivisjoni juht Antti Aasma.

Aasma sõnul on noorte jaoks mõistagi telefoni puhul väga oluline just kaamerad, mida on Galaxy A53 tagaküljel neli. Galaxy A33 tagaküljel on samuti neli kaamerat. Mõlema seadmed põhikaamerad on varustatud ka optilise pildistabilisaatoriga (OIS), et väriseva käega või hämaras valguses paremaid pilte teha. Esiküljel on seadmetel 32 MP esikaamera.

Telefonidel on tuttav kaamerakõrgendik tagaküljel, kuhu on koondatud kõik tagakaamerad ja LED-välk.
Telefonidel on tuttav kaamerakõrgendik tagaküljel, kuhu on koondatud kõik tagakaamerad ja LED-välk. Foto: Samsung

Disainilt sarnanevad telefonid eelmise aasta Galaxy A52 mudeliga. Ekraani ääred on tehtud väga õhukeseks, ekraani katab Corning Gorilla Glass 5 kriimustuskindel kate. Tagakaamerate jaoks on seadme korpusest pisut väljaulatuv kõrgendik.

Galaxy A53 tuleb 6,5-tollise FHD+ Super AMOLED ekraaniga, mis toetab ka 120 Hz värskendussagedust. Ekraanisuurus pole võrreldes eelmise mudeliga muutunud. Suurem värskendussagedus aga kulub ära näiteks mobiilimänge mängides.

Galaxy A33 ekraan on 6,4-tolline ja 90 Hz värskendussagedusega.

«Kindlasti on oluline ka nutitelefonide aku. Mõlemal uuel telefonil on 5000 mAh aku, mis on sama suur kui meie tänavusel tipptelefonil Galaxy S22 Ultra. Seega saab nendega kindlasti terve töö- või koolipäeva rahulikult hakkama ja jääb ülegi,» rääkis Aasma.

Kõik seadmed toetavad nüüd ka Samsungi 25 W kiirlaadimist.

Samsung Galaxy A53 mudelil on 6 GB muutmälu ja 128 GB salvestusruumi, soovi korral saab valida ka kallima, 8 GB muutmälu ja 256 GB salvestusruumiga mudeli. Hinnad algavad 499 eurost.

Samsung Galaxy A33 on 6 GB muutmälu ja 128 GB salvestusruumiga. Hinnad algavad 399 eurost.

Kõik uued nutitelefonid tulevad uue Android 12 operatsioonisüsteemiga ja Samsungi One UI 4.1 kasutajaliidesega. Lisaks on Samsung kinnitanud, et kõik uued A-seeria seadmed saavad kuni neli põlvkonda Androidi operatsioonisüsteemi ja One UI kasutajaliidese uuendusi ning kuni viis aastat turvauuendusi.

Värvivalikus on Galaxy A53 5G puhul Vinge Must, Vinge Valge, Vinge Sinine, Vinge Virsik, Galaxy A33 5G pakub värvivalikut Vinge Must, Vinge Valge, Vinge Sinine, Vinge Virsik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles