USA katsetas uut hüperhelikiirusel liikuvat relva (2)

tehnika.postimees.ee
Copy
Hüperhelikiirusel õhku hingava relva kontseptsiooniga (HAWC) rakett sünnib DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency), õhujõudude uurimislabori, Lockheed Martini ja Aerojet Rocketdyne'i koostöös. Pildil on kunstniku ettekujutus.
Hüperhelikiirusel õhku hingava relva kontseptsiooniga (HAWC) rakett sünnib DARPA (Defence Advanced Research Projects Agency), õhujõudude uurimislabori, Lockheed Martini ja Aerojet Rocketdyne'i koostöös. Pildil on kunstniku ettekujutus. Foto: Lockheed Martin Aeronautics

Märtsis katsetas USA hüperhelikiirusel liikuvat raketti, mida arendatakse koostöös Lockheed Martiniga. Esialgu hoiti katsetusi saladuses, et vältida pingete suurenemist suhetes Venemaaga, ent 5. aprillil tuli katsete ­kohta ametlik pressiteade ning sõlmiti Austraalia ja Ühendkuningriigiga kokkulepe selle tehnoloogia kolmepoolseks edasiarendamiseks.

Tegu on viiekordse helikiirusega liikuva raskesti tabatava raketiga, mille kütuse põletamiseks püütakse hapnikku hõredast atmosfäärist, mitte ei võeta kaasa. See aitab relva teha kergemaks ning seda saab kaasa võtta kerge­mate ja kiiremate lennukitega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles