Nokia otsustas tegevuse Venemaal lõpetada, kuid mitte täielikult

tehnika.postimees.ee
Copy
Nokia logo New Yorgi börsil.
Nokia logo New Yorgi börsil. Foto: Brendan McDermid / Reuters / Scanpix
  • Katki jääb ka tugijaamade tehase ehitus
  • Mobiilivõrkude hooldus Venemaal aga jätkub

Peaaegu poolteist kuud pärast Venemaa invasiooni Ukrainasse otsustas Soome telekomiettevõte Nokia nüüd tegevuse Venemaal lõpetada. Päris kinni siiski äri ei panda, põhjendatakse pressiteates, sest eluliselt olulisi kommunikatsioonivõrke lubatakse edasi töös hoida ja hooldada.

Nokia ametlikus teates öeldakse, et firma on viimastel nädalatel peatanud tarned Venemaale, lõpetanud n-ö «uue» äritegevuse ning viib oma teadus- ja arendustegevuse riigist välja. Uusi süsteeme edaspidi ei müüda.

Kuna aga Nokia peal töötavad Venemaal mitmed olulised telekommunikatsioonivõrgud, siis neid on lubanud ettevõte edasi töös hoida. 

«Sellepärast püüame väljumisel pakkuda võrkude ülalpidamiseks vajalikku tuge ja pakume ka vastavaid litsentse kooskõlas kehtivate sanktsioonidega,» lisatakse.

Investorite rahustamiseks mainitakse, et Venemaa osa Nokia ärist oli alla kahe protsendi. Siiski võib see omada mõju ettevõtte tulemustele ligi 100 miljoni euro ulatuses.

Nokiat ja Ericssoni survestati hiljuti Venemaale tehaseid rajama, et hakata tootma kohalikke telekommunikatsiooniseadmeid. Nokia tegevjuht Pekka Lundmark ütles Reutersile, et nüüd jääb katki ka plaan rajada Vene firmaga YADRO koos ühisettevõte 4G ja 5G tugijaamade tootmiseks.

Otsus riigist lahkuda puudutab umbes 2000 Nokia töötajat, kellest osale pakutakse tööd teistes riikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles