Video ⟩ Eesti autosportlased testivad kõige uuemat Porsche sportautot

Andri Allas
, e-spordi suunajuht
Copy
  • Porsche Vision GT on esimene spetsiaalselt videomängu jaoks loodud Porsche sportauto
  • Insenerid ammutasid inspiratsiooni reaalsetest Porsche sportautodest
  • Vision GT kiirendab 0-100km/h 2,1 sekundiga ning tippkiiruseks on 350km/h

Eesti autosportlased Raimo Kulli ja Risto Kappet testivad esimest spetsiaalselt videomängu jaoks loodud Porsche sportautot, millega saab sõita vaid PlayStationi teoses Gran Turismo 7.

Porsche Vision GT on küll virtuaalne sportauto, kuid selle loomisel on insenerid tõmmanud paralleele päris Porsche sõidukitega. Näiteks on nii välimuselt kui tehniliselt kasutatud detaile Porsche Taycanist, mis oli ka Eesti Aasta auto 2021.

Puhtalt virtuaalmaailma jaoks disainitud sõiduk avab põnevaid võimalusi, mis tavalise seeriatoodangu auto loomise juures on karmilt piiratud. Vision Gran Turismo juures on näha Porsche tuttavate disainielementide tulevikuversioone. Kontseptauto on välja peetud margile tüüpilistes proportsioonides ning eriti sportliku kõrguse-laiuse suhtega, äärmiselt madala ninaosa ja tugevalt rõhutatud tiibadega. Margi identiteeti rõhutatakse ka interjööris juhi vajadusteks mõeldud nõgusa hologrammnäidikuga, mis näib rooliratta kohal otsekui õhus hõljuvat.

Olulist rolli mängivad ka interjööri realistlikuna paistvad pinnad. «Kulutasime kaua aega süsinikust ja titaanist koosneva õige materjalidisaini leidmiseks. Eesmärk oli vähendada kaalu ja samal ajal tõsta suutlikkust,» selgitas Porsche sisedisaini juht Markus Auerbach. «Lisaks mängivad tulevikku suunatud projektides oma rolli jätkusuutlikkus. Näiteks kasutasime kontseptautos üksnes sajaprotsendilisi vegan-materjale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles