ARVUSTUS ⟩ Kõik ühe kaabli otsas: uuema aja monitor jätab laua puhtaks (1)

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Lauale jääb vaid üks peenike USB-kaabel, kui kasutada USB C monitori.
Lauale jääb vaid üks peenike USB-kaabel, kui kasutada USB C monitori. Foto: Kaido Einama / Postimees

Monitorid on viimasel ajal uudisteradari alt üsna välja jäänud, sest nagu ütlevad monitoritootjad isegi, on selles valdkonnas suured muutused juba toimunud ja vähe revolutsioonilist hetkel juurde tulemas. Üks revolutsioon siiski vaikselt tehti - kaablirevolutsioon. Seda testitud Philipsi monitor 243B9H tõestabki.

Uuema aja monitori lahtipakkimine ja laualepanek käib tavaliselt sekunditega, sest juba ammu pole vaja jala alla kruvimiseks ja kokkupanekuks mingeid tööriistu ega kruvisid. Kõik käib üsna lihtsalt nii-öelda paljaste kätega.

Testitud Philipsi töömonitor 243B9H on nagu ikka krüptilise nimega, kuid sellest võib välja lugeda, et tegemist on 24-tollise kuvariga (täpsemalt 23,8-tollisega).

Paneelitehnoloogiaks on IPS, mis tagab laiema vaatenurga ja isegi peaaegu küljelt vaadates peaksid värvid kontorimonitori jaoks talutava selgusega säilima. Tegemist on Full HD ekraaniga, pind on matt ja hajutab võimalikke peegeldusi, mis klaasmajades on paratamatud ning reageerimisaeg 4 millisekundit vihjabki otseselt, et võib vaadata videoid, töödelda Exceli tabelit või surfata veebis, aga mängude mängimiseks pole see mudel midagi erilist. Monitori kontrast ja heledus pole samuti midagi sellist, mis kulmu kergitama paneks, tavalise kontorimonitori keskmised näitajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles