Kaks päeva enne raketiristleja Moskva uppumist anti Ukrainas välja Ussisaare juhtumit kajastav postmark, kus saare kaitsja näitab laevale keskmist sõrme, markeerides nii pehmendatud moel venekeelset lauset, mis läkitati laevale, kui sealt kästi saarel olevatel Ukraina võitlejatel alla anda.
Kaks päeva enne raketiristleja Moskva uppumist anti Ukrainas välja Ussisaare juhtumit kajastav postmark, kus saare kaitsja näitab laevale keskmist sõrme, markeerides nii pehmendatud moel venekeelset lauset, mis läkitati laevale, kui sealt kästi saarel olevatel Ukraina võitlejatel alla anda. Foto: Wikipedia

Rakettidega Neptun purustatud ja 14. aprillil Venemaa okupeeritud Sevastopoli sadamasse pukseerimisel uppunud raketiristleja Moskva oli omaette klassist tõhus taparelv. Sõja alguspäevil oli just Moskva meeskond see, kes ähvardas ja tulistas Maosaarel olnud Ukraina kaitseväelasi, kes saatsid Vene sõjalaeva teadagi kuhu. Sinna laev lõpuks läkski.

Et mõista, kui suur löök on Venemaale umbes miljard dollarit väärt Moskva uppumine, tuleks seda võrrelda maavägede samaväärse kaotusega.

Kommentaarid
Copy