Eesti aasta auto valitakse edaspidi Eesti Autospordi Liidu egiidi all

tehnika.postimees.ee
Copy
06.10.2021. Tallinn. Elektriauto Hyundai Ioniq 5. Foto Eero Vabamägi, Postimees FOTO: Eero Vabamägi
06.10.2021. Tallinn. Elektriauto Hyundai Ioniq 5. Foto Eero Vabamägi, Postimees FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamägi

Eesti aasta auto valimine toimub alates käesolevast aastast Eesti Autospordi Liidu egiidi all koostöös konkursi algataja ja pikaaegse korraldaja, ajakirjaga Tehnikamaailm.

Eesti aasta auto valimises suuri muudatusi ei toimu, žürii esimehena jätkab ajakirja Tehnikamaailm peatoimetaja Tõnu Ojala. Konkursil osalevad aasta jooksul Eestisse jõudnud uudismudelid, seejuures algab ja lõpeb autoaasta Tartu Motoshow´ga, mis toimub igal aastal septembris. Eesti aasta auto kuulutatakse välja EALi auhinnagalal.

«Suuresti on Eesti aasta auto konkurss viimastel aastatel baseerunud eestvedajate entusiasmil, ent tulevikku silmas on igati mõistlik jõud ühendada,» ütles Tehnikamaailma peatoimetaja Tõnu Ojala. «Seda enam, et ka automeedia ise on selle enam kui kahe aastakümne jooksul, mil Eestis aasta autot on valitud, tohutult muutunud».

«Eesti Autospordi Liit soovib olla autonduses tegev laiemalt kui autosport. Koostöö Tehnikamaailma, autoajakirjanike ja teiste autoasjanduses tegevate inimestega aasta auto valimisel aitab meid ühe sammuna selles suunas liikuda,» lausus EALi juhatuse liige Kristjan Sooper. «Eesti aasta auto valimine on pika ajalooga väärikas konkurss, mille tulek EALi egiidi alla on meile suur au.»

Eesti aasta auto valimine sai alguse 2001. aastal. Eesti aasta autoks 2022 valis autoajakirjanikest žürii Hyundai Ioniq 5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles