Tulevik jõuab Lasnamäele – Auve Techi isejuhtivad bussid liikluses

tehnika.postimees.ee
Copy
Tulevik jõuab Lasnamäele – Auve Tech isejuhtivad bussid liikluses.
Tulevik jõuab Lasnamäele – Auve Tech isejuhtivad bussid liikluses. Foto: Tootja foto

Aprilli kahel viimasel nädalal on Lasnamäel võimalik tasuta sõita isejuhtiva bussiga, mis liigub tööpäevadel kell 9–12 iga 15 minuti järel mööda Saarepiiga puiesteed.

See on 8-kohaline isejuhtiv buss, mis on igast küljest kaetud kaamerate-sensorite-radaritega. Nende abil kogub sõiduk ümbritsevast keskkonnast infot ja sõidab punktist A punkti B. 

Rooli pole, aga juht, täpsemini turvaoperaator on olemas. Projektijuht Kristjan Vilipõllu sõnul on algatuse eesmärk katsetada isejuhtivate busside kasutust piirkonnas, kus linnakodanike ühistranspordist sõltumine on kõrge.

«Esmalt tegime analüüsi, kus võrdlesime Tallinna ühistranspordi katvust, elanike arvu ja alternatiivteede võimalusi. Koostöös Tallinna Transpordiametiga esitlesime ideed Lasnamäe linnaosavalitsusele, kus tunti asja vastu kohe huvi,» selgitab Vilipõllu. Edasi kaasati ka riiklik transpordiamet, kelle abiga lahendus liiklusseadusega kooskõlla viidi.

18. aprillist kuni 29. aprillini saab Lasnamäel sõita tasuta isejuhtiva bussiga. Isejuhtiv buss liigub tööpäevadel kell 9–12 iga 15 minuti järel mööda Saarepiiga puiesteed, peatusteks on Virbi Maxima, Laagna ja Punane Medicum. 

Projekt sünnib koostöös Auve Techi ja Lasnamäe linnaosavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles