IFA plaanib saada esimeseks suureks piiranguteta tehnoloogiamessiks peale pandeemiat

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
IFA toimus viimati 2020. aastal vaid 6100 osalejaga, õues mängisid pillimehed nukras üksinduses nagu Titanicul. Sel aastal loodetakse taas veerand miljonit külastajat kokku saada.
IFA toimus viimati 2020. aastal vaid 6100 osalejaga, õues mängisid pillimehed nukras üksinduses nagu Titanicul. Sel aastal loodetakse taas veerand miljonit külastajat kokku saada. Foto: Messe Berlin GmbH
  • Eelmisel aastal jäi IFA üldse ära.
  • Üleeelmisel aastal osales tavalise 250 000 asemel 6100 inimest.

Maailma üks suurimaid tehnoloogiamesse IFA toimus 2020. aastal võrreldes eelnevate aastatega mitmekümnekordselt väiksemana ning eelmisel aastal jäeti üldse ära. Nüüd loodab Berliinis toimuv rahvusvaheline tippsündmus olla esimene tehnoloogiavallas, mis viiakse läbi ilma eriliste piiranguteta ning täismahus.

Eelmisel aastal jäi mess ära seoses uute koroonapuhangute ja rangemate piirangutega ning Berliini messihallid olid samuti teadmata ajaks osaliselt vaktsineerimispunktide käsutuses. 2020. aastal, kui viimati veel üritust korraldada sai, tuli tavapärase veerand miljoni asemel kohale kutsuda vaid 6100 tehnoloogiavaldkonna esindajat. Korraldajad jäid sellegi piskuga rahule, sest vaatamata esimesele koroona-aastale õnnestus siiski vähendatud mahus üritus kohapeal ära pidada.

Mess toimub sel aastal viiel päeval 2. kuni 6. septembrini 2022.

«Nüüd on lõpuks käes aeg korraldada taas täissuuruses mess Berliini messialal ja kogu linnas, mis pole mitte ainult Euroopa suurima tarbijaturu pealinn, vaid saanud ka Euroopa meediakeskuseks,» ütles IFA tegevdirektor ja Messe Berlin Groupi asepresident Jens Heithecker IFA pressiteates. «Paljud juhtivad ülemaailmsed tehnoloogiaettevõtted on juba lubanud osa võtta. Praeguse seisuga on meil suurem vajadus veel fitnessi ja digitervise valdkonnas ning kodumasinate tootmises tegutsevate eksponentide järele.»

IFA ühendab suurel messil ja konverentsil nii ärilt ärile kui lõpptarbija tooteid ning lahendusi, mis üsna tihti jõuavad tarbijate ette esimest korda just sel üritusel. Ka meedia saab seal paljusid tooteid esimest korda näha ja katsuda.

Viimased pildid IFA messist Berliinis on pärit 2020. aasta sügisest, kui osales tavalisest 40 korda vähem inimesi ja järgiti veel üsna rangeid koroonaviiruse leviku peatamise reegleid.
Viimased pildid IFA messist Berliinis on pärit 2020. aasta sügisest, kui osales tavalisest 40 korda vähem inimesi ja järgiti veel üsna rangeid koroonaviiruse leviku peatamise reegleid. Foto: Messe Berlin GmbH

Berliinis septembri alguses toimuva IFA toimumisaeg on valitud just parajasti sügishooaja alguseks, et tootjad saaksid tutvustada oma aastalõpul suurtes kampaaniates müügile tulevaid uusi tooteid.

Berliin avanes

«Praeguste hinnangute ja prognooside põhjal võib IFA 2022 olla esimene ülemaailmne mess arvuti- ja elektroonikatööstuse jaoks pärast pandeemia algust, mis toimub täismahus ja piiranguteta,» on Messe Berlini tegevjuht Martin Ecknig veendunud. «Tööstusharul on suur soov naasta füüsilisele üritusele.»

Berliini messikeskus avati rahvusvahelisteks üritusteks just hiljuti: ülemaailmne puuviljakaubanduse mess Fruit Logistica toimus 5.-7. aprillini vaid üsna tagasihoidlike Covid-19 piirangutega. Alates 1. aprillist 2022 saavad kõik osaleda Berliini suurüritustel, näiteks messidel, ilma et peaksid esitama tõendeid testimise, paranemise või vaktsineerimise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles