Reedel toimub Tartus uus suur tarkvarakonverents Digit

tehnika.postimees.ee
Copy
Digiti peakorraldaja Ermo Tikk homme Tartus Eesti Rahva Muuseumis konverents Digit ettevalmistusi tegemas.
Digiti peakorraldaja Ermo Tikk homme Tartus Eesti Rahva Muuseumis konverents Digit ettevalmistusi tegemas. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Reedel, 22. aprillil toimub Tartus Eesti rahva muuseumis üle mitme aasta taas tarkvaraarendajatele suunatud konverents. Esimest korda alustav konverents Digit toob kokku ligi 600 tarkvaraarendajat, testijat, tootejuhti, tehnilist juhti ja tehnoloogiakogukonna liiget.

See on üle mitme aasta esimene suurem tarkvaraarendusele pühendatud konverents Eestis, kus valdkonna spetsialistidel on võimalus silmast silma kohtuda ja kogemusi vahetada.

«Meil on küll Eestis populaarsed ärikonverentsid, nagu Latitude59 ja sTARTUp Day, aga viimastel aastatel puudub IT-professionaalidele mõeldud suurüritus, kus sektori inimesed saaksid suhteid luua, kogemusi vahetada ja parimatelt õppida,» selgitas Digiti peakorraldaja ja MTÜ sTARTUp Day kogukonnajuht Ermo Tikk vajadust uue konverentsi järele.

Tikk lisas, et sarnaselt sTARTUp Day ärifestivaliga otsitakse konverentsi programmis tasakaalu tehniliste ja pehmemate teemade vahel, mis avardaksid silmaringi ning aitaksid karjääriredelil edeneda.

Digiti programmil on kolm fookust ‒ tehnilised tarkvaraarenduse teemad, meeskonna juhtimine erinevate Eesti ettevõtete näitel ning isiklik areng ja efektiivsus tehnoloogiasektoris. Programm on koostatud koostöös mainekate IT-ettevõtetega, et leida esinejaid ja teemasid, mis arendajatele huvi pakuvad.

Konverentsil astub üles 30 esinejat, lavaprogramm toimub kahel laval, lisaks käivad seminarid ja avatud on demoala.

Konverentsi mõned põnevamad hetked on näiteks sellised: Rein Torm Fractoryst räägib, miks tööstus on tarkvaraarendajale praegu põnev valdkond, Jaan Aru esineb «ahhaa-momentidest», Norman Saarso tarkvaraarendusfirmast Singleton valgustab, kuidas arendaja roll on muutumas käsutäitjast strateegiliseks äripartneriks, Edward Erelt Occost tutvustab, kuidas nad teevad tehisintellektiga pildituvastuse programmi arhitektidele, mis on parem kui Google, Pipedrive jne.

Üks suurimaid tehnoloogiasektori ees seisvaid väljakutseid on tööjõupuudus. Digiti korraldajad näevad, et kõrgetasemeline konverents saaks tulevikus kohalikke ettevõtteid värbamisel toetada.

«Digitist võiks saada tõmbenumber välismaistele tarkvaraspetsialistidele ‒ esimene kokkupuutepunkt, kus nad tutvuvad Eesti, meie IT-ettevõtete ja siin pakutavate võimalustega,» selgitas Tikk.

Konverents on tasuline ja piletite hind algab 250 eurost.Digitit korraldab MTÜ sTARTUp Day koostöös Tartu Ülikooli ja tuntud tehnoloogiasektori ettevõtetega Ridango, Singleton, Swedbank, Pipedrive, Veriff, Microsoft, Fractory ja Katana. Lisaks Digitile ja augustis aset leidvale sTARTUp Day ärifestivalile toimub tänavu Tartus veel kolmas suurem tehnoloogiakonverents, kui novembris kutsutakse taas ellu tootearenduskonverents Refresh.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles