Vene sõjalaevameem ajas Ukraina postiteenistuse serverid umbe

tehnika.postimees.ee
Copy
Ukraina postiteenistuse Ukrposhta välja antud kuulsa Ussisaare juhtumi mark ja postkaart on saanud defitsiidiks.
Ukraina postiteenistuse Ukrposhta välja antud kuulsa Ussisaare juhtumi mark ja postkaart on saanud defitsiidiks. Foto: Nina Liashonok / SIPA / Scanpix

Kui enamasti on mõne Ukraina riikliku veebiserveri ajutine aeglus või kättesaamatus seotud mõne pahatahtliku ja vaenuliku riigi häkkerite grupi rünnakuga, siis praegu on Ukraina postiteenistuse Ukrposhta uus ja vana veeb maas hoopis ülemaailmse margihuvi tõttu.

Neile, kes varem olid veebipoest endale margi tellinud, saabus eile Ukrposhtalt e-kiri: «Olete esitanud postmarkide tellimuse «Vene sõjalaev, mine...!» meie veebipoes. Spekulatiivsete tellimuste märkimisväärse arvu tõttu otsustasime kõik varasemad tellimused tühistada. Teie jaoks aga avame homme, 22. aprillil 2022 kell 9.00-10.00 (Kiievi aja järgi) oma uuenenud veebipoes postmarkide eelmüügi. Tellimuse link saadetakse kell 9:00. Teised kliendid saavad selle kätte kell 10:00.»

Kella üheksast oli e-poe veebileht suure ülekoormuse tõttu kättesaamatu.

Uuenenud veebis aga seisis hiljem teade, et postmarkide müük lõpetati füüsilistes postkontorites ja alles on jäänud sada tuhat marki e-poes, mille link avaldatakse varsti.

Täna alustas uuenenud Ukraina postiteenistuse veeb, mille serverid on enneolematu margihuvi tõttu aeg-ajalt raskesti kättesaadavad.
Täna alustas uuenenud Ukraina postiteenistuse veeb, mille serverid on enneolematu margihuvi tõttu aeg-ajalt raskesti kättesaadavad. Foto: Ekraanipilt / Ukrposhta

«Palume olla mõistvad ja mitte tulla postkontorisse. Ühtlasi tuletame meelde, et veebipoest saab osta sada tuhat marki, mille link avaldatakse täiendavalt,» oli veebis teade.

Margi tulu läheb Ukrainas heategevuseks. Sellepärast soovitab Ukraina postiteenistus mitte osta seda näiteks mõnest oksjonikeskkonnast, kus pole täpselt teada, kas müüja ikka annetab saadava tulu või pistab enda taskusse.

eBays leidub praegu näiteks pakkumine 3000 dollari eest (kuigi saab ka odavamalt):

Defitsiidiks muutunud marki müüakse oksjonikeskkonnas eBay juba ulmehinnaga.
Defitsiidiks muutunud marki müüakse oksjonikeskkonnas eBay juba ulmehinnaga. Foto: ekraanipilt / eBay.com

Kui margid eelmisel reedel müügile tulid, siis naljatati Ukrposhta Facebooki lehel, et esimest korda on margisaba pikem, kui uue iPhone´i järjekorrad:

Täna kell 14 algab ka heategevusoksjon, kust on võimalik osta endale margikomplekt, mille kogu tulu läheb Ukraina heategevuseks. Tegemist pole tavalise partiiga, vaid erilise komplektiga, mis sisaldab täielikku valikut Ukrposhta selle teema raames toodetud tooteid. Lisaks saab ka autogrammid sõjalaeva lause ütlejalt Roman Gribovilt ja postiteenistuse juhilt Igor Smeljanskilt.

Marki oli alguses plaanis trükkida miljon, kuid nüüd kavatsetakse veel viis miljonit juurde tellida. Margi disainikonkursi võitis Lvivi kunstnik Boris Groh.

E-poes, kui see peaks avanema ja koormusele vastu peab, saab tellida korraga ühe margiploki ja kaks teemaümbrikku tellimuse kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles