ROHETRANSPORT ⟩ Volta Trucks avaldas, millised saavad olema nende järgmised elektriveokid

tehnika.postimees.ee
Copy
Volta Trucks. Foto Newspress.
Volta Trucks. Foto Newspress. Foto: Tootja foto

Volta Trucks avalikustas tulevikuveoki Volta Zero. Täiselektriline 7,5- ja 12-tonnine veok on tooteperekonna teine liige.

Veokite inseneri- ja kujustustööd teevad Volta enda insenerid koostöös Suurbritannia bürooga Astheimer Design. Mõlemad, nii 7,5-tonnine kui ka 12-tonnine veok on eestvaates identsed, aga 12-tonnine on pikem ja tal on lisaks paar tagarattaid, et toime tulla suurema kandevõimega.

Veokid on elektrilised, ilma sisepõlemismootorita. Volta Zero juhil 220-kraadine vaade, traditsioonilisi peegleid asendavad tahavaatekaamerad ja 360-kraadine linnulennuvaatega kaamera annab juhile ümbritsevast täieliku ülevaate.

Juhi töökoht asub madalamal kui tavaveokis ja auto keskel, nii et juht saab autosse siseneda ükskõik kummast uksest. Auto töötab vaikselt ja Volta lubab, et juht hakkab töötama sama hästi kui noobelsõidukis.

Sõiduulatuse prognoosimisel võib esialgu arvestada 150-200 kilomeetriga.

Volta Trucks. Foto Newspress.
Volta Trucks. Foto Newspress. Foto: Tootja foto

Esimesed sõidukid loodetakse klientidele katsetamiseks anda 2024. aastal ja seeriatootmist on kavas alustada 2025. aastal. Volta Trucksil on 16-tonnise Zero peale juba taskus 6000 tellimust.

Volta Trucks on elektriveokite tootja peakorteriga Stockholmis. Peagi alustatakse tootmist Austrias, Volta tarbesõidukeid müüakse Prantsusmaal, Hispaanias, Saksamaal, Itaalias ja Suurbritannias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles