Suunamudijate lendav kaaslane: Snapchat tuli välja väikese kaameradrooniga, mis tiirleb sinu ümber

tehnika.postimees.ee
Copy
Selfie-droon stardib peopesalt ja maandub sinna pehmelt tagasi.
Selfie-droon stardib peopesalt ja maandub sinna pehmelt tagasi. Foto: snapchat

Sotsiaalmeediakeskond Snapchat, kuhu saab postitada lõbusaid videoid, tuli välja väikese kollase nelja propelleriga drooniga, mille eesmärgiks on ümber selle omaniku tiirelda ja videoid või pilte teha. Masin on juba müügil, kuid esialgu vaid üksikutes riikides.

Varem on Snapchat samuti riistvaraga õnne proovinud, kuid suurt edu pole tulnud. Nende 2016. aastal välja tulnud filmivad ja pildistavad prillid Spectacles pidid küll ennustama uue sotsiaalmeedia-ajastu algust, kuid prille ei ostetud palju. Nende tootmine küll kestab, kuid kaameraprille kasutatakse suurema kärata ning see on pigem nišitoode.

See kogemus ei takistanud aga ettevõtet uuesti proovimast uue tootega, sest Snapchati platvormi haldav firma Snap peabki end hoopis kaamerafirmaks.

Pixy on peopesale ja taskusse mahtuv lendav kaamera. Selle propellerid on kaitstud, droon lendab ühe nupuvajutusega mööda nelja eelseadistatud lennutrajektoori. Lennumasin võib hõljuda, tiirelda kaameraomaniku ümber ning järgneda talle igale poole, ilma et peaks ise juhtima.

Pixy leiab oma koduse maandumisplatvormi kiirelt omaniku peopesal üles, kui peopesa on välja sirutatud, maandudes lennu lõpus õrnalt. Pulti droon ei vaja, sest õhusõiduk lendab ise etteantud ülesannet täites.

Snapchati kaameradroon võib teha videoid ja pilte nurkade alt, kuhu muidu ei pääse.
Snapchati kaameradroon võib teha videoid ja pilte nurkade alt, kuhu muidu ei pääse. Foto: snapchat

Lendude videod edastatakse juhtmevabalt ja salvestatakse telefoni kausta Snapchat Memories. Sealt saab juba salvestatud materjali kohandamiseks kasutada Snapchati enda redigeerimistööriistu, objektiive ja helisid. Mõne puudutusega võib ka automaatselt kaadri kärpida portreepildiks ja rakendada kiireid nutikaid muudatusi, nagu hüperkiirus, põrge, 3D-orbiit ja Jump Cut.

Videot saab jagada Snapchati vestlustes, lugudes, Spotlightis või mõnel muul platvormil, kuhu saab videot üles laadida.

Meil paraku Pixy drooni poest osta veel ei saa, sest see on saadaval ainult USA-s ja Prantsusmaal hinnaga ligi 230 dollarit (218 eurot). Põhjuseks toob Snapchat vajaduse kooskõlastada droonilennutamise reegleid iga asukohamaaga.

306 miljoni aktiivse kasutajaga päevas pole Snapchat nii populaarne kui Facebook või Instagram, kuid kasvab hetkel neist kiiremini ja möödus kasutajate arvult juba Twitterist.

Snapchati droon Pixy

Lennuaeg: 5-8 «lendu», aku on vahetatav, laadimisaeg 40 minutit

Kaamera: eraldusvõime 4000 x 3000 pikslit (12 MP), video kvaliteet kuni 2,7K, 30 kaadrit sekundis

Mälu: 16 GB, kuni 100 videot või 1000 fotot

Ühendused: Bluetooth, WiFi 

Ühilduvus: iPhone 7 või uuem, iOS 14 või uuem; Android 8.0 või uuem (vaata ühilduvaid mudeleid siit)

Veekindlus: pole veekindel

Kaal: 101 grammi koos akuga

Mõõtmed: 131,7 x 106 x 17,6 mm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles