Andke tuld: e-spordi suurturniiril hakkab võitu jahtima ka eestlane

Steven Tiirik
Copy
Mulluse PGL Majori publik võistlusele kaasa elamas.
Mulluse PGL Majori publik võistlusele kaasa elamas. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / Scanpix
  • Aasia ning Okeaania regiooni kvalifikatsioonist pääsesid põhiturniirile kaks meeskonda.
  • Euroopa kvalifikatsioon oli meeskondade rohkuse tõttu jagatud kaheks, edasi pääses 16 tiimi.
  • Eesti esinumbri Ropzi kodumeeskond FaZe lunastas pääsme otse teise ringi.

«CS:GO» kõige nimekam turniir PGL Major, mis seekord leiab aset Belgias, on kohe algamas. Nüüdseks on selgunud kõik meeskonnad, kes ihaldatud karika nimel võistlustulle asuvad. Terve aprilli jooksul on kvalifikatsiooniturniiridel käinud tihe rebimine, et üldse põhivõistlusele pääseda.

Esimesena avaldas oma nimekirja turniirile saabuvatest meeskondadest Lõuna- ja Põhja Ameerika regioon, tänaseks on omad madinad maha pidanud ka Aasia-Okeaania ning Euroopa meeskonnad.

Aasia ning Okeaania regiooni kvalifikatsioonist pääsesid põhiturniirile kaks tugevamat meeskonda neljast. Tiimid mängisid omavahel kokku viis mängu ja lõpptulemusena tegid vastaste elu kõige raskemaks Mongoolia meeskond IHC ja Austraaliast pärit Renegades. Looking For Org ja TYLOO mängijad pidid oma unistustest selleks poolaastaks loobuma.

Põhjus, miks antud regioonist nii vähe meeskondi edasi pääseb, seisneb asjaolus, et maailma idaosas ei ole «CS:GO» tase lihtsalt nii kõrge kui Euroopas või Ameerikas. Grupi võitja IHC asetseb maailma parimate meeskondade edetabelis 48. ja Renegades 49. kohal.

Eesti parimat mängijat näeb ka Majoril

Euroopa kvalifikatsioon on meeskondade rohkuse tõttu jagatud kaheks, mõlemast grupist selgitati välja kaheksa edasipääsejat. A-grupis, kus mängis ka Eesti esinumbri Ropzi kodumeeskond FaZe, selgitati edasipääsejad välja esimesena. Aset leidis nii mõnigi üllatus.

Grupi neli tugevamat pääsevad Majoril otse teise ringi ehk «Legendide vooru» (Legends stage), nendeks õnnelikeks said Heroic, BIG, FaZe ja NaVi. Viienda kuni kaheksanda koha meeskonnad peavad Majoril alustama legendidest varasemas «Väljakutsujate voorus» (Challenger stage) ja seal hakkavad edasipääsu nimel võitlema ForZe, Vitality, Eternal Fire ja Outsiders.

Üheks suurimaks üllatuseks A-grupis oli kindlasti Türgi meeskonna Eternal Fire edasipääs, kes oma edasipääsu kindlustamiseks lülitas välja sellised maailmatasemel meeskonnad nagu OG ja fnatic. Viimaste jaoks on Majorilt kõrvale jäämine eriti valus seetõttu, et hiljuti toimunud ESL Pro Leagues suudeti mängida end finaali ning vähemalt kõrvalt vaadates tundus meeskonna taevas pilvitu.

Samuti andis põhjuse üllatumiseks Ropzi eelmine meeskond MOUZ, kes suutis grupis viiest toimunud mängust võita vaid kaks. Seetõttu vaatavad nemadki turniiri koduarvutist.

Grupi parimaks mängijaks (individuaalse reitingu järgi) oli NaVi superstaar s1mple.

B-grupis tehti ajalugu

Euroopa B-grupist pääses samuti edasi kaheksa meeskonda, kuid Legendide vooru pääsemiseks tuli seal jõuda vähemalt kolme tugevama hulka. Grupi võitis mõnevõrra üllatuslikult Copenhagen Flames, kellele järgnesid Players ja NiP.

Segaduse vältimiseks tuleb mainida, et Players nime all mänginud mängijad liitusid kollektiivselt pärast kvalifikatsiooni Cloud9 meeskonnaga. Väljakutsujate vooru koha võitlesid välja ENCE, G2, Astralis, Bad News Eagles ja Spirit. Suurimaks negatiivseks üllatajaks oli oma lati alt tugevalt läbi hüpanud Entropiq, kes saavutas grupis 12-14. koha, millest jäi edasipääsuks ilmselgelt väheks.

Tõenäoliselt kõige suuremat rõõmu tunneb hetkel Kosovo meeskond Bad News Eagles, kes suutis ennast Majorile vedada nii oma meeskonna kui ka Kosovo ajaloos esimest korda.

Individuaalselt tegi kõikidest kvalifikatsiooni gruppidest kõige tugevama esituse Players/Cloud9 eest mängiv 19-aastane Ax1le.

PGL Major Antwerpen 2022 saab alguse 9. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles