Mercedese uus elektriline ärisedaan EQE nüüd Eestis ja hinnad teada

tehnika.postimees.ee
Copy
Elektriline ärisedaan EQE.
Elektriline ärisedaan EQE. Foto: Tootja foto

Mudelivalikus on kaks versiooni: EQE 350+ võimsusega 215 kW ja EQE 43 4MATIC võimsusega 350 kW. Neist viimane toob Mercedes-AMG sõidudünaamika elektriautode maailma.

Sportlik ärisedaan EQE pakub pisut kompaktsemas vormis kõiki EQS-i põhifunktsioone. EQE ei kanna EQS-i geene ainult võimsas ja efektiivses elektriajamis, vaid pakub ka samu tehnilisi uuendusi ja erakordset mugavust. Turule tulles koosneb mudelivalik kahest versioonist: EQE 350+ võimsusega 215 kW ja EQE 43 4MATIC võimsusega 350 kW. Neist viimane toob Mercedes-AMG sõidudünaamika elektriautode maailma.

EQE 350+ varustusse kuulub Electric Art sõitjateruum. Lisavarustusena saab tellida tippkvaliteediga materjale nagu näiteks nahast või nappa nahast istmepolstri. Autosse loovad futuristliku atmosfääri meeleoluvalgustus ja Mercedes‑Benzi mustri ning taustvalgusega viimistluselemendid. Lisaks saab EQE 350+ sportlikkust väljendada AMG Line välisdisaini ja AMG Line sõitjateruumiga. Lisade hulka kuuluvad näiteks tagarataste pööramine – mis on saadaval kahes versioonis pöördenurgaga vastavalt kas 4,5 kraadi või kuni 10 kraadi - ja DIGITAL LIGHT esituletehnoloogia.

Tuleviku Driving Performance’i värskeim esindaja: Mercedes‑AMG EQE 43 4MATIC

EQE 43 4MATIC-u puhul tagavad AMG-le omase dünaamilise ja emotsionaalse sõidukogemuse täiustatud elektriajam, veermik, pidurid, helitaust, sise- ja välisdisain ning ka varustus. Pööravad tagarattad kuuluvad selle mudeli standardvarustusse. Juhitavuse muudab elavamaks tagarataste kuni 3,6-kraadine pöördenurk. Standardvarustusse kuuluvad ka erilise AMG tervitus- ja lahkumisvalgustusega DIGITAL LIGHT esituled.

Auto sõiduomadusi saab nupuvajutusega kohandada vastavale olukorrale või enda eelistusele. AMG DYNAMIC SELECT sõidurežiimid võimaldavad auto iseloomu suurel määral muuta: eriti mugavast kuni rõhutatult sportlikuni.

Elektriline ärisedaan EQE.
Elektriline ärisedaan EQE. Foto: Tootja foto

Soovi korral saab valida AMG Night paketi, kuhu kuuluvad musta värvi ja kroomiviimistlusega detailid, punased pidurisadulad ja süsinikkiust AMG viimistluselemendid. Täiustada saab ka sõidudünaamikat, tellides näiteks AMG keraamilise pidurisüsteemi. Valikus on ka aerodünaamiliselt optimeeritud 20- ja 21‑tollised AMG valuveljed.

EQE 43 4MATIC lisavarustusse kuulub ka uuenduslik MBUX Hyperscreen, mille suur kaardus ekraan ulatub üle kogu armatuurlaua ühest piilarist teiseni.

EQE hinnad: EQE 350+ (WLTP keskmine elektrikulu: 15,9-18,7 kWh/100 km) ja Mercedes‑AMG EQE 43 4MATIC (WLTP keskmine elektrikulu: 19,7-22,5 kWh/100 km). Hinnad algavad vastavalt 74 400 ja 105 840 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles