Menukas Goodwoodi kiirusefestival kuulutas välja peaesineja

Copy
Goodwoodi kiirusefestival. Foto Joseph Harding, Newspress.
Goodwoodi kiirusefestival. Foto Joseph Harding, Newspress. Foto: Tootja foto

Goodwoodi kiirusefestival on üks Euroopa autoaasta tähtsündmusi. Sellel aastal tähistab Suurbritannias toimuv festival BMW M-divisjoni 50. sünnipäeva.

Goodwoodi korraldajad andsid teada, et 2022. aasta kiirusefestivali suur skulptuur on pühendatud BMW M-ile. Skulptuur avaldab austust M-divisjoni viiele aastakümnele ja esitleb mõningaid selle kõige tähtsamaid mudeleid.

Lisaks autodele ja mitmekesisele programmile on Goodwoodi festivali üks olulisi atraktsioone julge ja uuenduslik skulptuur, millega igal aastal tähistatakse mõne autotootja erakordseid saavutusi või mõnda autoajaloo verstaposti.

BMW Motorsport’i divisjon käivitati 1972. aasta mais. Algselt töötas seal vaid 35 inimest. Peagi sai M-divisjonist aga üks edukamaid kähkusõiduosakondi maailmas. Kes tahab ja oskab sõita kiiresti, selle jaoks märgib BMW M kaasahaaravat sõitu nii tavateel kui ka võidusõidurajal. Sellel aastal tähistab M oma 50. sünnipäeva ning aasta jooksul on kavas mitmeid põnevaid esitlusi ja pidustusi, sealhulgas peaesineja roll Goodwoodi festivalil.

Goodwoodi kiirusfestivali külastajad näevad BMW kõige kuulsamaid M-embleemi kandvaid mudeleid, nende roolis palju laialt tuntud sohvreid ning saavad osa muudest erilistest BMW M-hetkedest.

Goodwoodi kiirusfestival toimub 23.-26. juunil 2022.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles