Uus Range Rover Sport ületab tehnoloogiliselt kõik varasema mäekõrguselt

tehnika.postimees.ee
Copy
Uus Range Rover Sport.
Uus Range Rover Sport. Foto: Tootja foto

Uus luksuslik sportmaastur Range Rover Sport on jõudunud kolmanda põlvkonna mudelini ja tootja annab autost esmase ülevaate. 

Uus Range Rover Sport on ehitatud Land Roveri paindlikule MLA-Flex platvormile, sõidurõõmu aitab tagada lai valik efektiivseid jõuajameid, mille sekka kuuluvad ka kaks kuuesilindrilist Electric Hybrid pistikhübriidi, mis suudavad vaid elektri jõul läbida kuni 113 km ning mis ametlikel andmetel tagavad CO2 heitmed tasemel 18 g/km.

Nullist sajani 4,5 sekundiga

Uus 530PS V8 Twin Turbo ajam pakub sportautoga võrdväärset jõudlust, suutes linnamaasturi Dynamic Launch režiimis nullist sajani viia vaid 4,5 sekundiga. Kliendid saavad endale sobiva ajami leida ka säästlike kerghübriidide ning Ingenium diiselmootorite seast. Alates 2024. aastast lisandub valikusse ka täiselektriline variant.

Uus Range Rover Sport on saadaval S, SE, HSE ja Autobiography varustustasemetel ning uue mudeli esimese tootmisaasta jooksul on võimalik otsustada ka eksklusiivse First Edition eriversiooni kasuks.

Uus Range Rover Sport.
Uus Range Rover Sport. Foto: Tootja foto

«Land Roveri luksusliku sportmaasturi kolmas põlvkond on senistest mudelitest kõige ihaldusväärsem, tehnoloogiliselt arenenum ja võimekam, kombineerides muljetavaldava silmailu ja esinduslikkuse meeletu sõidunaudinguga, kasutades seejuures ära parimat keretehnoloogiate kombinatsiooni, mida ühes Land Roveris on iial pakutud,» ütles Justė Jarušė, Jaguar Land Roveri Baltikumi juht. «Selle aasta alguses turule toodud uut Range Roverit on juba tabanud suur edu, seega pole põhjust kahelda, et sama edu saadab ka uut Range Rover Sporti.»

Mugavus- ja juhiabitehnoloogiad

Suurejoonelised proportsioonid, dünaamiline hoiak ja koheselt äratuntav profiil aitavad juba esimesest hetkest edasi anda uue Range Rover Sporti kujustusse puistatud emotsiooni. Minimalistlik disain kandub edasi ka täielikult ümber mõtestatud reisijateruumi, kust leiab kokpitiliku tõlgenduse Range Rover Sport Command Driving Position juhikohast. Mõistagi on juhialal ideaalselt kombineeritud ka kõige uuemad mugavus- ja juhiabitehnoloogiad ning parimad materjalid.

Uus Range Rover Sport.
Uus Range Rover Sport. Foto: Tootja foto

Land Roveri integreeritud keresüsteem töötab koos hulga uute tehnoloogiatega, näiteks uus Stormer Handling Pack või Dynamic Response Pro, mis tagavad neljarattaroolimise, elektroonilise aktiivdiferentsiaali ja konfigureeritavate programmide toel silmapaistva dünaamilisuse ja juhitavuse.

Dynamic Response Pro on 48 V elektrooniline kontrollsüsteem, mis on võimeline rakendama igale teljele kuni 1400 Nm pöördemomenti ning pakub täiesti uuel tasemel kerekontrolli ja sooritust kurvides. Nelikroolimissüsteem aitab saavutada parema manööverdusvõime madalatel kiirustel ning stabiilsuse suurtel kiirustel.

Igale uuele Range Rover Sportile paigaldatav dünaamiline õhkvedrustus sisaldab nüüd esmakordselt muudetava mahuga õhkvedrusid.

Võimas helisüsteem

Uues mudelis pakutav Meridian Signature Sound System on kõige arenenum ja võimsam helisüsteem, mida on kunagi Range Rover Sportis pakutud. Kuni 29 kõlarist koosnev süsteem, mille hulka kuuluvad ka neli peatugedesse paigaldatud kõlarit, loob kuni nelja reisija jaoks isiklikud helitsoonid. Olulist rolli mängib ka järgmise põlvkonna aktiivne mürasummutussüsteem, mis vähendab märkimisväärselt salongimüra.

Uus Range Rover Sport.
Uus Range Rover Sport. Foto: Tootja foto

Uues mudelis teeb oma debüüdi ka off-road püsikiirusehoidja, tagades teeolusid arvestades sujuva ja püsiva kulgemise. Juhid saavad valida nelja erineva mugavusastme vahel ning süsteem määrab vastavalt sellele sõiduki kiiruse, võimaldades juhil täielikult roolimisele keskenduda.

Uus Range Rover Sport valmib Suurbritannias Range Roveri kuulsas Solihulli tehases, kus toodetakse ka uut Range Roverit.

Tellimusi hakatakse vastu võtma mai lõpus ning esimesed sõidukid jõuavad Eestisse sügisel. Uue Range Rover Sporti hind algab 97 300 eurost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles