ROHEPÖÖRE LUKSUSES ⟩ Kõige efektiivsem Bentley läbi aegade on hübriidne

tehnika.postimees.ee
Copy
Bentley Flying Spur Hybrid. Foto Newspress
Bentley Flying Spur Hybrid. Foto Newspress Foto: Tootja foto

Bentley Flying Spur Hybrid on nüüd ametlikult kõige efektiivsem Bentley, mis on kunagi toodetud. See on järgmiseks sammuks teel, et kujundada Bentleyst maailma kõige jätkusuutlikum luksusliku mobiilsuse ettevõtte. Mudelit saab nüüd Euroopas juba tellida.

Bentley Flying Spur Hybrid näitab kõigi aegade kõige väiksemaid heitmekogused, mida ükski Bentley on suutnud: 75 g CO2 kilomeetri kohta (WLTP). Sealjuures on kombineeritud sõiduulatus 805 km ja 41 km sõiduulatust saab ainult elektriga (WLTP). 2,9-liitrise V6 bensiinimootori ja täiustatud elektrimootori kombineeritud võimsus on 544 hj ja 750 Nm. Hübriidne luksusmudel liitub Flying Spuri perekonnaga, kus on ees V8, W12 ja Mullineri mudelid.

Flying Spur Hybrid on teine Bentley elektrifitseeritud GT. Uus jõuallikas ühendab 2,9-liitrise V6 bensiinimootori täiustatud elektrimootoriga, mis teeb kokku 544 hj ja 750 Nm pöördemomenti. See on pisut alla 100 hj rohkem Bentayga hübriidiga võrreldes. Flying Spuri V8-st jääb ta kiirenduses vähe maha, spurtides 0-100 km/h 4,3 sekundiga. Uus jõuallikas võtab märkimisväärselt vähem kütust, aga liigutab autot ikka Bentleyle omase jõu ja viimistletusega.

E-Motori toiteallikaks on 18 kWh liitiumioonaku ja selle saab täis laadimiseks kulub sõltuvalt tingimustest umbes kaks ja pool tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles