ROHEPÖÖRE ⟩ USA turg saab elektrikastika Volkswagenilt, aga millal?

tehnika.postimees.ee
Copy
Volkswageni elektriautod USA turule. Foto Newsppress
Volkswageni elektriautod USA turule. Foto Newsppress Foto: Tootja foto

Volkswagen grupp toob Ameerika Ühendriikides turule täiselektrilise pikapi ja karmi linnamaasturi. Selleks asutatakse eraldi ettevõte, et USA turu jaoks neid sõidukeid kavandada, projekteerida ja toota.

Esialgu on veel väga vähe teada, mis juhtuma hakkab. Arusaadavalt on plaanid osa Volkswageni elektrifitseerumisest väga olulisel USA turul. Herbert Deiss, Volkswageni tegevjuht rõhutab Saksa tootja ambitsioone saada USAs oluliseks turuosaliseks. Sõidukid on mõeldud just Põhja-Ameerika turu jaoks ja need kavandatakse vastavalt sealsele maitsele ja soovidele. Ühtlasi tähendab see seda, et Volkswagen taaselustab legendaarse mudeli Scout täiselektrilisena. Esimene prototüüp tuuakse avalikkuse ette järgmisel aastal, aluseks on uus platvorm. Äsja võeti astu otsus, et tootmise algus kavandatakse 2026. aastasse.

Kastikad ja suutlikud džiibid on USA turul edu võti. Elektrifitseerimine on Volkswagenile ajalooline võimalus kinnitada kohta USA ülimalt atraktiivsel kastikate ja suutlike džiipide turul. Iseseisva ettevõtte asutamine on osa uuest Volkswageni juhtimismudelist, mis tähendab väikesi üksusi, mis suudavad kiirelt muutustega kohaneda ja millel on juurdepääs emafirma tehnoloogiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles