Sony legendaarsete kõrvaklappide uus mudel summutab müra kaheksa mikrofoniga

tehnika.postimees.ee
Copy
Sony mürasummutavad kõrvaklapid on saanud terve hulga auhindu, uues mudelis on aga müra eemaldamist parandatud veelgi.
Sony mürasummutavad kõrvaklapid on saanud terve hulga auhindu, uues mudelis on aga müra eemaldamist parandatud veelgi. Foto: Sony

Sony uued kõrvaklapid WH1000XM5 paistavad silma veelgi täiendatud  mürasummutustehnoloogiaga koos kaheksa mikrofoni ja automaatse NC (noise cancelling ehk müraeemalduse) optimeerijaga. Heli- ja kõnekvaliteet on seadmes kohandatav vastavalt kuulaja soovidele.

Sony avalikustatud 1000X seeria uusima generatsiooni juhtmevabad mürasummutavad kõrvaklapid WH-1000XM5 on saanud uuendatud mürasummutuse. Eelmise põlvkonna selle seeria klapid on varem mitmeid kordi auhinnatud kui maailma parimad mürasummutusega kõrvaklapid.

Kaheksat sisemist mikrofoni juhtivad kaks protsessorit, mis vähendavad väljast kostvat müra eriti just keskmises ja kõrgemas sagedusvahemikus. Samuti tagab automaatne optimeerija, et mürasummutus oleks olenemata ümbrusest alati parim.

WH-1000XM5 kasutab spetsiaalselt disainitud 30 mm kõlarielementi, mis peaks summutust veelgi parandama. See on valmistatud süsinikkiud-komposiitmaterjalist, mis parandab kõrgsageduse alal tundlikkust loomulikuma heli loomiseks. Sony kasutab neis klappides ka kulda sisaldavat pliivaba joodet kvaliteetsema ühenduse tagamiseks.

Uued kõrvaklapid WH-1000XM5 tulevad, nagu varemgi, kompaktse reisivultalriga.
Uued kõrvaklapid WH-1000XM5 tulevad, nagu varemgi, kompaktse reisivultalriga. Foto: Sony

WH-1000XM5 on ühendatud teiste seadmetega üle Bluetoothi ja korraga on võimalik neid ühendada kahe seadmega. Kui kasutajale tuleb kõne, siis tuvastavad klapid, milliselt seadmelt see pärineb ning ühendab kuulaja automaatselt. Samuti on seadmete vahel võimalik ühendust vahetada ühe nupuvajutusega.

Kõrvaklappidel on 30-tunnine aku tööaeg ning vastava USB Power Delivery kaabliga saab lisa kolm tundi mängimisaega kolme minutiga.

Sony uued klapid on saadaval kahes värvitoonis: musta ja plaatinahõbedasena. Hind jääb 420 euro lähedusse ning uus toode on Eestis saadaval alates 2022. aasta mai lõpust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles