Rootsi keeldus suurturniiril osalema pidanud Venemaa e-sportlastele viisasid väljastamast

Christopher Krutto
Copy
Videomängu Dota 2 võistlus. Pilt on illustratiivne.
Videomängu Dota 2 võistlus. Pilt on illustratiivne. Foto: STR

Venemaa e-spordi tiim Mind Games diskvalifitseeriti aasta esimeselt videomängu Dota 2 suurturniirilt ESL One Stockholm.

Turniiri korraldajad otsustasid Venemaa e-spordi võistkonna diskvalifitseerida pärast seda, kui neil tekkis probleeme Stockholmi jõudmisega. Nimelt keeldus Rootsi osale nende mängijatele viisasid väljastamast. Seetõttu ei jäänudki korraldajatel turniiri normaalseks läbiviimiseks muud võimalust, kui Mind Games turniirilt eemaldada. Kõik nende alagrupivastased saavad turniiritabelisse automaatselt nende vastu võidud.

Venemaa e-sportlastel on varemgi pärast sõda tekkinud probleeme. E-sportlane Ivan Moskalenko sai sule sappa, sest kasutas Z-tähte, mis on saanud Venemaa Ukraina-vastase sõja üheks sümboliks.

«Dota 2» mängija osales oma Venemaalt pärit koduklubi Virtus.pro, mis kannab sõja tõttu rahvusvahelistel võistlustel nime Outsiders, ridades DPC Ida-Euroopa Liiga matšis Mind Gamesi vastu, kui joonistas soojendusel minikaardile Z-tähe.

18-aastane Moskalenko küll vabandas, kuid tiim visati liigast välja ja tagatipuks visati venelane üle parda, sest ta põhjustas võistkonnale suhetes rahvusvahelise e-spordi kogukonnaga tohutut kahju, selgitas Virtus.pro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles