PILDID ⟩ Seda oligarhid ostaksid: päikesetoitel trimaraan võibki jääda meredele tankimata seilama (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Trimaraan nagu luksuslik vana Rooma stiilis maja - sellel nullemissiooniga superjahil on elamispinda 783 ruutmeetrit. Liikumiseks on vaja vaid päikest ja tuult.
Trimaraan nagu luksuslik vana Rooma stiilis maja - sellel nullemissiooniga superjahil on elamispinda 783 ruutmeetrit. Liikumiseks on vaja vaid päikest ja tuult. Foto: Van Geest Design / Rob Doyle Design / SWNS / Scanpix

Kui rahas pole küsimus ja sadamasse fossiilset kütust tankima ei taha minna, siis on ideaalseks lahenduseks uus kontseptsioonjaht Domus, mille edasiviiv jõud on nullheitmega päike, tuul ja vesinik.

Päikesepaneelide ja vesinikkütuseelemendiga trimaraan on 40 meetrit pikk ja seda ei saa veel oma käega katsuda, kuid tuntud disainitandem Rob Doyle Design ja Van Geest Design on selle kontseptsiooni valmis teinud, arvestades reaalselt olemasolevaid rohetehnoloogiaid nii suure laeva liigutamiseks maailmamerel.

Tänu sellele, et tegemist on trimaraaniga ehk kolme gondliga jahiga, sai selle sisse ühele tekile ära mahutada korraliku villa suuruse elamise - kokku 783 ruutmeetrit ruume. tegemist on vana Rooma stiilis ruumipaigutusega, kus ühel tasandil on suure aatriumi ümber väiksemad toad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles