Samsung lõpetab LCD-ekraanide tootmise

tehnika.postimees.ee
Copy
FILE PHOTO: The logo of Samsung Electronics is seen at its office building in Seoul, South Korea, March 23, 2018.   REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo
FILE PHOTO: The logo of Samsung Electronics is seen at its office building in Seoul, South Korea, March 23, 2018. REUTERS/Kim Hong-Ji/File Photo Foto: Kim Hong-ji

Samsung Display lõpetab alates juunist oma LCD-ekraanide tootmise. See ei tähenda, et kõiki ekraane hakatakse sisse ostma, OLED- ja QD-tehnoloogiaga ekraanide tootmine jätkub. LCD kui vananenud tehnoloogia ilmselt heidetakse uuematest toodetest kõrvale.

Samsung Display otsustas juunis oma vedelkristallekraanide ehk LCDde äritegevuse sulgeda, kuna selle Hiina ja Taiwani konkurentide toodang on odavam, kirjutab The Korea Times.

Tehnoloogiatarbija jaoks on hea uudis see, et sügisel pidid selliste ekraanide hinnad langema veelgi, Samsungi jaoks muutis see aga äritegevuse selles tootegrupis mõttetuks. Võrreldes juuniga 2021 on hind langenud juba 58 protsenti.

Samsung ei tooda enam suurte telerite jaoks LCD-paneele, kuid keskendub selle asemel orgaaniliste valgusdioodide (OLED) ja kvantpunkti tehnoloogiaga (Quantum Dot ehk QD) ekraanide valmistamisele. LCD-äri töötajad viiakse ilmselt üle QD-tootmisse.

LCD-tehnoloogiaga alustati Samsungis 1991. aastal. Uued OLED- ja AMOLED-ekraanid ning nutitelerites kasutatav Quantum Dot on aga selle vananeva tehnoloogia tipp- ja keskklassi seadmetest juba kõrvale tõrjunud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles