Kaitsetööstuse liit muutub Eesti Kaitse- ja Kosmosetööstuse Liiduks

tehnika.postimees.ee
Copy
ETKL üldkoosolek. Pildil peaminister Kaja Kallas.
ETKL üldkoosolek. Pildil peaminister Kaja Kallas. Foto: Erakogu

Tänasel üldkoosolekul otsustas Eesti Kaitsetööstuse Liit muuta organisatsiooni nime Eesti Kaitse- ja Kosmosetööstuse Liiduks edendamaks senisest selgemalt lisaks kodumaisele kaitsetööstusele ka Eesti kosmosetööstust.

Nime muutuse eesmärk on senisest selgemalt tuua esile lisaks kodumaise kaitsetööstuse edendamisele ka kosmosetööstuse alase ärivõimekuse arendamist Eestis, ütles liidu nõukogu esimees Taavi Veskimägi nime muutust kommenteerides.

Liidu üldkoosolek algas Kaja Kallase sõnavõtuga, kus peaminister rääkis kodumaise kaitsetööstuse osast Eesti riigikaitse arendamisel.

Lisaks nimemuudatusele otsustas liidu üldkoosolek vähendada üheks aastaks liikmetasu liidus olevatele ja liituvatele iduettevõtetele eesmärgiga soodustada uute alustavate kaitse- ja kosmose tööstuse ettevõtete koondumist alaliidu juurde ja toetamaks alustavate ettevõtete arengut läbi sektori ökosüsteemi kuulumise.

Üldkoosolekul astus esinejana üles ka NATO peasekretäri asetäitja, David van Weel, kes tutvustas NATO DIANA (Defence Innovation Accelerator for the North Atlantic) initsiatiivi. Initsiatiivi eesmärk on tugevdada alliansi tehnoloogilisi eeliseid, viies kaitsesektor kokku oma valdkonna parimate idufirmade, teadlaste ja tehnoloogiaettevõtetega.

Kaitsetööstuse liit loodi 2009. aastal ja koondab praegu enam kui 100 kaitse- ja kosmosetööstuse valdkonnas tegutsevat ettevõtet. Liidu eesmärgiks on paremate võimaluste loomine liitu kuuluvate ettevõtetele kaitseotstarbeliste teenuste ja kaupade turul ning olla strateegiline partner Eesti riigile, et selle kaudu tugevdada Eesti kaitsevõimet ja panustada majanduse arengusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles