PILDID Tagasi tulevikus: 80ndate ulmefilmis tuntuks saanud DeLorean tuleb tagasi luksusliku elektriautona

tehnika.postimees.ee
Copy
Foto: DeLorean Motor Company

Kui 1980ndate ulmetriloogia «Tagasi tulevikku» viimases osas nähti ajarändurist hullu teadlasega tulevikust saabunud prügist tuumakütust sünteesivat DeLoreani, siis nüüd, ligi 30 aastat hiljem, on seesama autobränd tagasi tulemas hoopis luksusliku elektriautona. Kes küll oleks osanud seda ette näha?

Autotootja DeLorean eksisteeriski mõned aastad ulmefilmi tegemise ajal, kuid läks siis 1982. aastal pankrotti vaatamata sellele, et masinast sai ikoon. 1995. aastal asutas samanimeline autofirma Briti insener Stephen Wynne, kes selle nime alt vanu DeLoreane restaureeris ja parandas. Värskeim tagasitulek aga juhtus just nüüd, mai lõpus, kui DeLorean avaldas oma uue futuristliku elektriauto esimesed pildid.

Mudel Alpha 5 on legendiks saanud originaalilt pärinud üles tõusvate uksed või nagu moodsama aja mudelitest võib kohata Tesla Model X-il.

Avaldatud fotod paljastavad kupee välisilme ja natuke ka sisemust, valgust heidetakse ka mõnedele tehnilistele näitajatele. Elektriauto sõiduulatus on 480 kilomeetrit, aku 100+ kWh ja tippkiirus on elektrooniliselt piiratud 250 km/h. Kiirendus on elektriautole omaselt pöörane: 2,99 sekundit.

Võrreldes 80ndate alguse mudeliga on istekohti lausa poole rohkem: 2+2. Originaalil oli vaid kaks esiistet. 

Esimesed väljatulevad 88 mudelit pole tänavalegaalsed, kuid nendega tuleb kaasa unikaalne NFT. Järgmistega saab juba liiklusesse sukelduda. Kui palju neid kokku toodetakse, pole veel teada, kuid tootmist alustatakse alles 2024. aastal. Kodulehel saab end esimeste mudelite jaoks üles anda. Hind pole veel samuti teada.

Foto: DeLorean Motor Company
Foto: DeLorean Motor Company
Selline nägi välja originaalne DeLorean.
Selline nägi välja originaalne DeLorean. Foto: Rossographer / geograph.ie
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles