Sony ja Honda hakkavad koos elektriautosid tootma

tehnika.postimees.ee
Copy
Sonyl on küll oma kontseptsioonauto Vision-S olemas, kuid neid pole plaanis tootma hakata. Ühisfirmast Hondaga tulevad välja ikkagi Honda näoga elektrisõidukid Sony tehnoloogiaga.
Sonyl on küll oma kontseptsioonauto Vision-S olemas, kuid neid pole plaanis tootma hakata. Ühisfirmast Hondaga tulevad välja ikkagi Honda näoga elektrisõidukid Sony tehnoloogiaga. Foto: Sony

Sony ja Honda lõid võrdse osalusega ühisfirma, millega plaanitakse alates 2025. aastast elektriautosid tootma hakata. Honda annab ühise ettevõtte käsutusse oma teadmised autode ehitamise ja müügi vallast ning Sony lisab oma tarkvara ja tehnoloogia, teatasid ettevõtted avalduses.

Sony on ka varem oma auto prototüüpi esitlenud, mis on autoasjatundjad pannud imestama, kas tõesti tahab Walkmani, nutitelerite ja hübriidkaameratega tuntust kogunud Jaapani elektroonikatootja täiesti uues valdkonnas kätt proovida.

Koostöö Hindaga aga täiendab mõlemat, sest Honda on seni vaid ühe elektrimudeliga välja tulnud. Sony on aga arendanud autode pardaelektroonikat ja isejuhtimise süsteeme, toodab andureid ja kaameraid tööstuslikele seadmetele, sealhulgas autotööstusele ning muidugi on Sonyl kogemust ka igasuguse vastava tarkvara arendamisel.

Sony ja Honda kavatsevad asutada uue ettevõtte 2022. aasta jooksul ning alustada elektrisõidukite müüki ja mobiilsusteenuste pakkumist 2025. aastal. Uue ettevõtte asutamiseks ja äritegevuse alustamiseks on veel vaja vastavaid regulatiivseid kinnitusi.

Ühe mudeli asemel plaanib Honda aastaks 2030 välja lasta juba 30 erinevat elektrisõiduki mudelit ning müüa neid kaks miljonit aastas.

Sony elektriauto kontseptsioonmudelist Vision-S on välja tulnud juba kaks põlvkonda, kuid tootmisse pole Sony neid plaaninud võtta. Tehnoloogiamessidel on tutvustatud autot kui «võimalust näidata Sony uusi tehnoloogiaid elektriauto juures». Elektriauto on seitsmekohaline, isejuhtimise toega, nelikveoga ja tippkiirusega 180 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles