Eesti parima «CS:GO» mängija meeskond pidi suurturniiri finaalis sakslastele alla vanduma

Steven Tiirik
Copy
Foto: Valve

Juunikuu viimasel päeval toimunud Roobet Cup finaalis suutis Saksamaa meeskond BIG alistada Eesti parima «CS:GO» mängija Robin «ropz» Kooli kodutiimi FaZe Clani. Selle tulemusena krooniti sakslased aasta kuuenda suurturniiri võitjaks.

Finaal kujunes tõeliselt tasavägiseks. BIG valis kaardiks Dust2. Muide, FaZe oli tollel alles eelmises mängus Astralise alistanud. Kuigi FaZe sai CT poolelt alustada, suutis BIG siiski kaardi 16-13 seisuga võita.

FaZe valis finaali teiseks kaardiks Nuke’i. Euroopa segameeskond alustas üht kõige rohkem

CT poolt soosivat kaarti terroristina ja mängu alustati tugevalt. Esimesest kaheksast raundist suutis FaZe võita kuus. Asi tundus juba varakult otsustatud olevat.

Siiski tõmbas BIG 10. raundi möödudes sae käima ja võitis poolaja 8-7. Vaatamata kaotusele on seitse raundi T poole pealt tugev esitus.

Ka teine pool oli võrdväärselt tasavägine. FaZe võitis püstol-raundi ja mängu mindi taas kiirelt juhtima. Kaart lõpetati 16-14 seisuga FaZe’i kasuks.

Otsustavaks sai Mirage. Igale CS:GO huvilisele tuttav kaart on professionaalsel tasandil üks kõige mängitumaid. FaZe Clan suutis enamuse mängust püsida juhtival positsioonil.

Sakslastel võttis aega 25 raundi, et ohjad enda kätte võtta ja lõpuks 15-12 juhtima asuda. Asi tundus olevat otsustatud, kuid normaalaja kolme viimase raundi võiduga suutis FaZe siiski kindlustada lisaaja.

Kahjuks polnud kapten karrigani ja tema seltskonna pingutustest kasu, BIG võitis lisaaja seisuga 4-2 ja kaardi lõpptulemuseks vormistati 19-17.

BIG võttis koos karikaga endaga kaasa ka 150 000 dollari suuruse peaauhinna, millega korrati meeskonna ajaloo võidusumma rekordit. Turniiri parimaks mängijaks valiti BIG-is AWP rolli täitev Florian "sysrsoN" Rische.

Viimasel ajal on palju räägitud, et FaZe on maha mängimas seda, mida aasta esimeses pooles üles ehitati. Ka väidetakse, et vorm ei ole enam sama, mis ta oli Majori ajal.

Kuue suurturniiri peale neli kulda ja üks hõbe võita on samas endiselt väga hea tulemus. Ka püsib FaZe jätkuvalt HLTV edetabeli tipus.

Järgmine suurturniir, kus on esindatud nii FaZe kui ka teised maailma tippmeeskonnad, on IEM Cologne 2022. See saab avapaugu juba eesootaval neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles