ARVUSTUS Sony kõrvaklapid WH-1000XM5 võivad nüüd natuke aega loorbereil edasi puhata

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Välimuselt on Sony uued mürasummutavad klapid teistmoodi, kui vanem põlvkond, samas põhjust nagu disaini muuta polnud.
Välimuselt on Sony uued mürasummutavad klapid teistmoodi, kui vanem põlvkond, samas põhjust nagu disaini muuta polnud. Foto: Kaido Einama

Sony on paljude jaoks saanud mürasummutavate kõrvaklappide sünonüümiks (mõned lisavad veel ette omadussõna «kallite»), kuid sellest hoolimata, et mitmed eelmised mudelid on olnud maailma parimateks tunnustatud, teeb Sony iga natukese aja tagant neist mõne uuema versiooni. Alati on oht hea töötav asi ära rikkuda, aga seni on õnneks läinud. Kas ka seekord?

Ega üldiselt pähe pannes neil klappidel kasutusmugavuses palju muutuda ei saagi. Erinevused kipuvad viimasel ajal olema pigem karbist välja võttes ja disaini detailides.

Nii on ka Sony WH-1000XM5 ajastule omaselt ja Sonyle iseloomulikult pakendatud vaid kasutatud paberi ja papi konteinerisse kuuluva materjaliga. Suur ümarate servadega papist karp on kokku pressitud kahest tükist - kaas ja põhi. Klappide endi karp on aga mingist sünteetilisemast, kuid ka üsna papisarnase mulje jätvast materjalist, kuid üsna omapärase tahutud kujuga. See annab vutlarile väiksema paksuse, seega on mugavam reisile kaasa võtta.

Klappide vutlari keskele on veel eraldi väike karp tehtud, kus asuvad kaablid. Samuti hea disainliigutus, sest seal sahtlis on kaablid alati kindlas kohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles