Uhiuus Subaru XV nüüd Eestis

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Subaru XV.
Subaru XV. Foto: whatcar.ee

Läinud aasta sügisel Frankfurdi autonäitusel esitletud uus crossover Subaru XV on jõudnud Eestisse.
 

Uus XV on disainitud ja projekteeritud eelkõige Euroopat silmas pidades, vahendab whatcar.ee.

 Auto orienteeritust Euroopa turule rõhutab ka fakt, et Subaru otsustas korraldada XV maailma esmaesitluse Euroopa suurimal autonäitusel Frankfurdis. Sündmus on ajalooline, sest kunagi varem ei ole ühegi Subaru mudeli maailma esmaesitlus toimunud Euroopa autonäitusel.

Subaru XV on 4 450 mm pikk, 1 780 mm lai ja 1 570 mm kõrge ning selle telgede vahe on 2 635 mm. XV on seega 100 mm lühem ja madalam kui Subaru edukas linnamaastur Forester, kuid pikema teljevahega ja sama ruumika salongiga. Tänu unikaalsetele boksermootoritele on oma klassi kõrgeima 220 mm kliirensiga XV-l siiski segmendi kõige madalam raskuskese.

Crossoveri mootorivalikus on kolm jõuallikat ning auto on varustatud pideva nelikveoga. Kapoti alt leiab uhiuue 1,6-liitrise (114 hobujõudu) ja 2-liitrise bensiinimootori (150 hobujõudu) ning 147-hobujõulise 2-liitrise diiselboksermootori.

Iga uue Subaru XV-ga saab ostja 3 aastat tasuta hooldust, 3-aastase garantii, 3-aastase elektroonikagarantii, 3-aastase värvigarantii, 3-aastase haagisegarantii ja 12-aastase läbiva rooste garantii.

Subaru XV-d valmivad Gunma tehases Jaapanis ning on nüüdsest saadaval Subaru edasimüüjate juures hinnaga alates 20 400 eurost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles