Soomlased tegid akuga kõlari, millega saab sauna minna

tehnika.postimees.ee
Copy
Kõlariga võib ka saunalavale minna ja selle sisse leiliviskamise vett panna, sest seade on ämbrikujuline.
Kõlariga võib ka saunalavale minna ja selle sisse leiliviskamise vett panna, sest seade on ämbrikujuline. Foto: Northern Pails
  • Päris vee alla siiski ei tasu sellega minna
  • Saunaämbrina kasutatava kõlari hind võtab hingetuks

Vee- ja põrutuskindlad Bluetoothiga kõlarid on tavalised, kuid lausa sauna nendega minna ikkagi ei soovitata. Loomulikult oleks aga sellistele turgu, eriti põhjamaades. Soome firma Northern Pails sai valmis Bluetoothiga ning LED-valgusefektidega kõlari Zone, mis ei karda ekstreemset kuuma, niiskust ega külma. Hingehinda maksva juhtmevaba muusikamängijaga võib minna kuhu iganes, katki see ei lähe.

Kuna kaasaskantavad kõlarid on mõeldud kasutamiseks väljas, peavad need olema vastupidavad, et taluda ka ekstreemset kuumust, külma ja niiskust. Soome insenerid firmast Northern Pails tabasid selle vajaduse ära ja disainisid spetsiaalse Bluetoothiga kõlari Zone, mis laseb mängida muusikat peaaegu igal pool, kuhu inimene ise suudab minna.

Kui kaunis turundusjutt ja pildid on selle ekstreemsetesse oludesse mõeldud seadme puhul paljulubavad, siis tehnilised näitajad võivad panna natuke kahtlema kõikides oludes vastupidavuse osas.

Zone on tehniliste andmete järgi vastav vaid niiskus- ja pritsmekindluse standardile IPX4. Ametlikult oleks täieliku veekindluse ja ekstreemse kuuma jaoks sobiv standard IP69, mis lubab seadmega ka lausa vee alla minna või keeva vee temperatuuridel olla.

Kõlari võib sauna terrassile jätta, kuid lausa vette ujuma sellega minna ei tohiks.
Kõlari võib sauna terrassile jätta, kuid lausa vette ujuma sellega minna ei tohiks. Foto: Northern Pails

Zone´i kõlarit on võimalik siiski tootja lubaduste järgi kasutada kuumas saunas või mullivanni ääres, mis võib aga IPX4 standardile isegi sobida, sest pole öeldud, et võid sellega ka basseini hüpata.

Seda võib aga kasutada veel jääkuubikute hoidjana või saunaämbrina – seade ongi pealt ämbrikujuline.

Muusikat saab esitada oma telefonist, tahvelarvutist, telerist või mis iganes muust seadmest kas traditsioonilise 3,5 mm pistikuga kaabli, USB või Bluetoothi ​​kaudu. Kaks Zone´i kõlarit saab ühendada stereopaariks. Lisaks kõlarile on seadmel eraldi juhitav efektne LED valgustus ümber ämbriosa.

Lisafunktsiooniks on kõlaril jääkuubikute ämbrina kasutamine.
Lisafunktsiooniks on kõlaril jääkuubikute ämbrina kasutamine. Foto: Northern Pails

Zone sai ka Design from Finlandi disainiauhinna ja vastava märgise.

Ametlikuks kõlari edasimüüjaks on Nordic Innovation Shop, kus on uus toode saadaval üsna kõrge hinnaga - 369 eurot. See on ilmselt üks kalleimatest saunaämbritest, mille saab endale osta ja ka üks efektseimatest.

Saunakõlar Zone

Hind: 369 eurot

Aku tööaeg: 10 tundi

Kõlari võimsus: 40 W

IP reiting: IPX4 (pritsmekindel)

Bluetooth: V5.0 (TWS, stereopaariks ühendamise võimalus)

Sagedusala: 40 Hz - 20 kHz (-6 dB)

Ühendused: Audio 3,5 mm sisend, USB

Värvivalik: must või valge

Materjal: plastik

Mõõtmed: kõrgus 27,5 cm, läbimõõt 26,5 cm

Kaal: 2,1 kg

Tootjamaa: Hiina

Joogid saab kõlarisse külma panna.
Joogid saab kõlarisse külma panna. Foto: Northern Pails
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles