Reservkapten õpetab, kuidas endale sõja puhuks varjend teha (2)

, kapten reservis
Copy
Winston Churchilli sõjakabinet paiknes kivihoone keldrikorrusel ning sedagi oli kindlustatud just puiduga. Sama soovitab  ka reservkapten Rudolf Jeeser, kui kirjeldab, mil moel tugevdada varjendiks valitud ruumide lagesid.
Winston Churchilli sõjakabinet paiknes kivihoone keldrikorrusel ning sedagi oli kindlustatud just puiduga. Sama soovitab ka reservkapten Rudolf Jeeser, kui kirjeldab, mil moel tugevdada varjendiks valitud ruumide lagesid. Foto: Flickr

Linnalahinguteks kaitseväelasi ette valmistanud reservkapten Rudolf Jeeser annab nõu, kuidas leida ja kohandada hoone sõja puhuks varjendiks. Linnavõitluses peavad sõdurid end samal moel varjudes kaitsma.

Ukraina sõda on toonud meilegi küsimused selle kohta, kus on varjendid või varjumiskohad Eestis. Eestis puudub varjendite loomise traditsioon ja seadus seda ka ei nõua. Soomes on see olemas.

Eesti oludes on varjendite ja varjumiskohtade sobivust on võimatu hinnata ja kontrollida, kui neile puuduvad nõuded. Pealiskaudne tegevus võib tekitada kriisi- või sõjaolukorras vastupidise efekti. Suur hulk inimesi võivad saada vigastusi või hukkuda, kui kogunetakse kohtadesse, mis tegelikult neile kaitset ei paku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles