Renault täiselektriliste tarbesõidukite valikusse tulevad uued mudelid Kangoo Van E-TECH ja Master E-TECH

tehnika.postimees.ee
Copy
Uued väikesed elektrikaubikud Renault´ valikust: Kangoo Van E-TECH ja Master E-TECH 52 kWh.
Uued väikesed elektrikaubikud Renault´ valikust: Kangoo Van E-TECH ja Master E-TECH 52 kWh. Foto: Renault

Renault´ kaks uudismudelit tähistavad Prantsuse tootja täiesti uue täiselektriliste väikeste tarbesõidukite sarja algust. Renault Kangoo Van E-TECH on 300 km sõiduulatusega, 15 erineva versiooniga uus Master E-TECH Electric 52 kWh on aga äärmiselt mitmekülgne ja sõidab ühe laadimisega kuni 200 km.

36 aastat pärast esimest täiselektrilise Masteri prototüüpi ja 10 aastat pärast täiselektrilise Kangoo Z.E. turuletoomist (viimast on müüdud üle 70 000) on Renault otsustanud end tõsisemalt elektrisõidukite maailma sisse süüa ja Euroopas isegi liidriks pürgida.

Täiesti uus Kangoo Van E-TECH Electric tugineb oma sisepõlemismootoriga eelkäija pärandile, mis muuhulgas võitis ka sel aastal rahvusvahelise parima kaubiku tiitli.

2022. aasta uudismudel Renault Kangoo Van E-Tech Electric.
2022. aasta uudismudel Renault Kangoo Van E-Tech Electric. Foto: Renault

Põrandapaneeli alla paigaldatud aku tõttu jääb kaubiku laadimismaht samaks: L1 versioonis on kuni 3,9 kuupmeetrit laadimisruumi (hiljem müügile jõudval pikema kerega mudelil saab laadimisruumi olema 4,9 kuupmeetrit), kandevõime on 600 kg (pika kerega mudelil 800 kg) ning pukseerimisvõimsus pool tonni.

Renault’ suur elektrikaubik Master Van E-TECH Electric 52 kWh on saanud uue võimsama aku, suurendades sellega WLTP tsükli sõiduulatust kuni 200 kilomeetrini, millest piisab täiesti näiteks terve päeva linnas tiirutamiseks ja mõneks väljasõiduks kaugemale.

2022. aasta eraldi kabiiniga uudismudel Master E-Tech Electric.
2022. aasta eraldi kabiiniga uudismudel Master E-Tech Electric. Foto: Renault

52 kWh Master Van E-TECH Electric on saadaval 15 erinevas versioonis (algse kuue asemel), valikus on kolm erinevat pikkust ja kolm erinevat kõrgust veovõimsusega 3,1 ja 3,5 tonni tellimuste avanemisel ja hiljem 3,8 tonnised kaubikud. Neli kaubiku versiooni pakuvad kaubaruumi mahtu 8 kuni 15 kuupmeetrit. Kaks n-ö kabiin-põrand versiooni on saadaval pikkustes L2 või L3 ning on ideaalselt kohandatavad lamedate esemete, puistematerjalide või suuremahuliste kaupade jaoks laadimismahuga kuni 20 kuupmeetrit.

Täiselektrilisel versioonil on võrreldes sisepõlemismootoriga mudeliga sama suur laadimisruum, mis on oma kategoorias nüüd üks suurimaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles