Konsoolilooja hoiatab: kuumalaine ajal ei tohiks mängida

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: pixabay.com

Kuigi tavaliselt veedetakse soojad suveilmad õues päikesepaistet nautides, leidub ka neid, kes kuumuse eest tuppa pagevad. Seal olles leitakse tegevust videomängude mängimise näol. Nüüd aga selgub, et alati polegi see hea mõte.

Kuumalainete jätkudes on otsustanud mõned konsoolitootjad inimesi hoiatada, et nood oma seadmeid ekstreemsetes tingimustes ei kasutaks. Heaks näiteks on Nintendo, kes avaldas, millised on sobivad temperatuurid kompanii hübriidkonsooli Switchi kasutamiseks.

«Kui kasutate Nintendo Switchi kuumas kohas, võib seadme temperatuur kerkida,» kirjutas Nintendo. «Palun kasutage konsooli kohas, mille kraadid jäävad vahemikku 5 kuni 35 kraadi (Celcius).

See tähendab, et mängida ei tasuks näiteks kuumas toas, umbses autos või rannas.

Ka tuletab kompanii meelde, et seadme temperatuur võib tõusta ka juhul, kui sisse- ja väljalaskeavad on ummistunud. Tõenäoliselt kõrgemal kuumusel mängimine masinat koheselt kahjustama ei hakka, ent seade võib end selle vältimiseks välja lülitada.

Sarnast süsteemi kasutavad ka teised modernsed konsoolid. See tähendab, et halvimal juhul lülitab su mängukonsool end välja ning annab sellega teada, et peaksid end jahutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles