Selle salapärase seadmega võib elektriarvetelt kokku hoida sadu eurosid (31)

tehnika.postimees.ee
Copy
Kas selline justkui ulmefilmist välja hüpanud müstilist kiirgusrelva meenutav antennilaadne seade võib aidata elektrienergiat kokku hoida?
Kas selline justkui ulmefilmist välja hüpanud müstilist kiirgusrelva meenutav antennilaadne seade võib aidata elektrienergiat kokku hoida? Foto: Tõnis Ilmjärv

Kõrged elektrihinnad juhatavad tee vanade heade energiasäästuvõtete juurde. Elektrivabu, aga piisavalt efektiivseid lahendusi õnnestub leida nii mitmegi elektrilise kodumasina asemele. ​Väga paljud elektrilised kodumasinad on loodud selleks, et aega kokku hoida. 

Elektrit tarbivad enamus kodumasinatest. Nõusid peseb masin, mis töötab elektriga. Toidu valmistamiseks on enamjaolt kasutuses elektrilised pliidid. Kodu saab tolmuvabaks elektrilise tolmuimejaga jne. Üks valdkond on veel, kuhu kulub üksjagu elektrienergiat.

See on nimelt pesu pesemine. Omapärane on see, et kui pesu peaks pesema vaid kord päevas, polegi suurt vahet, kas pesu on rohkem või vähem: pesumasina mootor teeb ikka oma töö ja tarbib ära üsna samasuguse koguse voolu. Lisaks soojendab pesumasin ka vett. Kui pesu pesta igapäevaselt, küünivad elektriarved pesu pesemiseks 200-300 euroni aastas. Seda pole just vähe.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles