ARVUSTUS ⟩ Loe kui täpselt saab vanem lapse järel luurata taskukohase nuhk-kellaga

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Canyoni nutikell suhtleb eesti keeles, kuid kiri ekraanil on mõnikord päris pisike.
Canyoni nutikell suhtleb eesti keeles, kuid kiri ekraanil on mõnikord päris pisike. Foto: Kaido Einama

Kus laps on? Mida ta teeb, kuidas teda koju kutsuda? Need põhiküsimused lahendab lastekell, millel sees GPS ja GSM. Võib tunduda kallis, kui tavalised GPS-iga nutikellad maksavad üsna palju? Tegelikult mitte. Postimehe testimislaual oli lihtne Canyoni kell, mille saab kätte alla 40 euroga, seega hinna poolest võiks see lastetelefoniks sobida küll.

Koolieelses vanuses tundub nutitelefon vanemate jaoks liiga palju, et anda lapsele igapäevaseks kasutamiseks. Pealegi võib see katki kukkuda või ära kaduda. Kell aga on alati käe peal ja seal pole ka liigseid ahvatlusi, mis segaksid. Canyoni lastekell Sandy KW-34 on karbist välja võttes rohkem nagu mänguasi, kui nutikas kell, aga samas on rihm pehmest silikoonmaterjalist ning laste käe järgi tehtud suuruses, seega võiks terve päeva käe peal olla küll.

Ööseks aga pole mõtet seda peale jätta kahel põhjusel: und seade niikuinii ei träki (loeb vaid samme) ning pealegi kipub aktiivselt kasutades aku juba pooleteise päevaga tühjaks saama. Mõistlik on seega igaks ööks laadima panna. Laadimiseks on küljel luugi taga microUSB pesa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles