Tagasi tipus! Eesti e-sportlase tiim tegi järjekordse suurturniiri võiduga ajalugu

Steven Tiirik
Copy
Foto: HLTV.org

Möödunud pühapäeval pandi punkt käesolevale «CS:GO» hooajale, kui lõppes IEM Cologne 2022. Kümme päeva kestnud turniiri võitis ülimalt tasavägise finaali järel Eesti parima mängija Robin «ropz» Kooli kodumeeskond FaZe, tehes sellega ajalugu.

Pärast mitut ebaõnnestunud võistlust suutis FaZe terve turniiri vältel üles näidata enesekindlust. Nii jõutigi finaali ilma ühtegi kaarti kaotamata.

Grupis alistati 00NATION, Spirit ja Astralis, mis viis meeskonna otse poolfinaalidesse. Seal tuli rinda pista turniiri suurima positiivse üllataja Movistar Raidersiga. Finaalis saadi vastaseks ei keegi muu kui NAVI.

NAVI pidi finaali pääsemiseks enda teelt tõukama grupis MOUZ-i, NIP-i ja Movistari. Poolfinaalis saadi endale vastaseks Astralis, kellest samuti ei olnud Ukraina e-spordiorganisatsioonile vastast.

Väidetavalt läbi aegade vingeim finaal

Finaal kujunes äärmiselt tasavägiseks. Juba räägitakse sellest kui ühest kõige pingelisemast finaalist «CS:GO» ajaloos. Samuti oli tegu kõige enam vaadatuma «CS:GO» mänguga, mis ei ole Majori võistlus.

Vahetult enne finaali suutis NAVI FaZe'ilt tagasi haarata HLTV edetabeli esikoha. See tähendab, et finaalis kohtusid kaks vaieldamatult maailma tugevamat meeskonda.

Viiest parim formaadis mängiti läbi kõik kaardid peale Vertigo ja Dust2. Lõpptulemusena suutis FaZe võita Inferno, Mirage'i ja Nuke'i, vormistades lõppseisuks 3-2.

Kokku mängiti finaalis tervelt 148 raundi, millest 77 võitis FaZe ja 71 NAVI. Kõige tasavägisemaks võis pidada Ancienti kaarti. NAVI asus esialgu 15-4 juhtima ning võidu vormistamiseks oli vaja vaid ühte raundi. FaZe suutis asja aga viia lisaajale. Siiski saatuse (või NAVI liidri s1mple'i) tahtel tuli seal Ukraina organisatsioonile alla vanduda.

Turniiri parimaks mängijaks tunnistati s1mple, finaali parimaks Twistzz. Ropz paistis finaalis silma kui kõige vähem mängus surma saanud mängija.

FaZe Clani jaoks oli tegu selle aasta neljanda suurturniiri võiduga. Lisaks tehti midagi ajaloolist. Nimelt pole ükski meeskond varem suutnud sama aastanumbri sees võita nii IEM Katowice, Major kui ka IEM Cologne turniiri.

Võib eeldada, et FaZe taastab oma esikoha HLTV meeskondade edetabelis. IEM Cologne turniirivõidu eest saab meeskond preemiaks 400 000 dollarit.

Nüüd ootab mängijaid ees suvepuhkus. Augusti lõpus algab Blast sügisturniir.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles