Genfis langeb kate Renault Megane Coupe RSilt

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault Megane Coupe Pariisi autonäitusel.
Renault Megane Coupe Pariisi autonäitusel. Foto: AFP / Scanpix

Eelmise aasta Pariisi autonäitusel tutvustatud Renault Megane Coupe võimsamat RS-versiooni näeb märtsikuisel Genfi näitusel.



Megane Coupe Renault Sport (RS) varustatakse samasuguse 2-liitrise turboülelaaduriga mootoriga, nagu praeguse Megane RSi kõige võimsam versioon, piiratud koguses toodetud R26, kuid

Carscoopi

allikate andmetel on inseneridel õnnestunud sellest välja pigistada 20 ühiku võrra enam võimsust ehk 250 hobujõudu.

See on 40 hobujõu võrra enam kui uuel Volkswagen Golf GTI-l, 25 hobujõu võrra enam kui Ford Focus ST-l ja 10 hobujõu võrra enam kui Opel Astra OPC-l - neid kõiki võib pidada RSi peamisteks konkurentideks.

Veojõud kantakse esiratastele kuuekäigulise manuaalkasti kaudu, Megane Coupe šassii ja vedrustus saavad aga täiustatud. Piiratud libisemisega diferentsiaali hakatakse pakkuma lisavarustuses.

Tundub aga, et RS ei jää ainsaks omasuguseks, vaid oodata võib veelgi enam täiustatud versioone, kus mootori võimsuse suurendamise asemel keskendutakse pigem kaalu alandamisele ning juhtivuse parandamisele läbi piiratud libisemisega diferentsiaali ja vedrustuse ümberhäälestusele.

Väliselt eristub 2009. aasta Megane Coupe RS uute põrkeraudade, spoilerite ja laiendatud rattakoobaste poolest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles