Süütu nali või seksuaalrünnak? Tuline vaidlus viis kahe e-sportlase mängukeeluni

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Riot Games

Vaidlused internetis võivad tihtilugu üpriski tuliseks minna. Mõnikord on nende tagajärjed oodatust drastilisemad. Näiteks said kaks «Valoranti» mängijat keelu osaleda e-sporditurniiridel. Selle põhjus tundub aga üsna jabur.

Asi sai alguse üksikisikuvaates tulistamismängule «Valorant» pühendatud Discordi serveris, kus tekkis kentsakas arutelu. Nimelt mõlgutati mõtteid selle üle, kas võrgumängudes populaarne teabagging (liigutus, mille käigus karakter korduvalt kükitab ja tõuseb püsti, pärast seda, kui on vastase alistanud) võib liigituda seksuaalse rünnakuna.

Vaidlus osutus niivõrd tuliseks, et server pandi terveks nädalaks kinni. Osa inimestest, nende seas Dawn «Dawn» Park ja Vivian «Risorah» Dela Cruz, jätkasid enda seisukohtade väljendamist uutes kohtades ning veelgi tulisemalt. 

Olukord päädis sellega, et nii Dawn kui ka Risorah võtsid mitu teistsugusel arvamusel olevat inimest sihikule ning kostitasid neid vulgaarsete väljenditega või lausa hakkasid (vähemalt Risorah' näitel) neid ahistama.

«Valoranti» looja Riot Games sai haisu ninna, viis läbi juurdluse ning jõudis järeldusele, et Dawn ja Risorah väärivad karistust. Dawn sai kolmekuulise mängukeelu Riot Gamesi  korraldatavatel e-sporditurniiridel, Risorah' puhul venis karistusperiood lausa üheksa kuu pikkuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles