Tesla hakkab tulevikus auto mõne funktsiooni alles jätmise eest kuutasu küsima

tehnika.postimees.ee
Copy
Kuni 20. juulini ostetud Teslades saab tehasest välja veerenud auto funktsioone kasutada selle eluea lõpuni. Hiljem ostetud autodel tuleb aga standardvarustuse eest peale kaheksat aastat hakata kuumaksu maksma.
Kuni 20. juulini ostetud Teslades saab tehasest välja veerenud auto funktsioone kasutada selle eluea lõpuni. Hiljem ostetud autodel tuleb aga standardvarustuse eest peale kaheksat aastat hakata kuumaksu maksma. Foto: Tesla

BMW on valla päästnud kuutasudega lisafunktsioonide tellimise, mis on nüüd jõudmas ka uusi Teslasid ostvate autoomanikeni. Esialgu saab küll tasulise teenuse esimeseks kaheksaks aastaks tasuta, kuid hiljem tuleb maksma hakata, kuigi auto juures midagi ei muutu.

Igakuine tellimus BMW esiistmete soojendamiseks maksab umbes 18 eurot, kusjuures istmesoojendus on autodes juba tehases sisse ehitatud. Tesla otsustas BMW tasulise teenuse väljatulekust vaid mõned päevad hiljem samamoodi küsida kuutasu senise tasuta kaasa tulevate kaartide, navigatsiooni ja striimimise eest, kuid kasutajate õnneks hakatakse raha küsima alles kaheksa aasta pärast.

Seega pole enam võimalik kindel olla, et kõik reklaamitud lisad, mis autol ostes kaasa tulevad, ka lõpuni alles jäävad, kui nende eest ei maksa.

USA autotootja Tesla põhivarustuses on pakett Standard Connectivity, mis seni tähendas eluaegset ühenduvust ja selliseid tasuta teenuseid nagu põhikaardid, navigeerimine ja muusika voogesitus üle Bluetoothi. Samas tuli paljude lisafunktsioonide eest, mida alguses polnud, maksta lisatasu, kirjutab Extremetech. Selleks oli Premium Connectivity pakett hinnaga 9,99 dollarit kuus või 99,99 dollarit aastas. Nüüd aga on Tesla leidnud viisi, kuidas valmistada kõiki kasutajaid tasapisi ette regulaarseteks makseteks.

«Standardne ühenduvus on teie sõidukiga kaasas ilma lisatasuta kaheksa aasta jooksul alates esimesest päevast, mil Tesla sõiduki uuena tarnis, või esimesest päevast, mil see kasutusele võeti,» seisab Tesla veebilehel.

Tesla elektriautode varasemad omanikud muretsema ei pea, sest uus tingimus kehtib neile, kes on ostnud auto pärast 20. juulit 2022.

Head alternatiivi sisseehitatud navigatsiooniks ja meediakasutuseks Tesla juures praegu polegi peale traditsioonilise mobiiliäpiga nutitelefoni armatuurlaual, sest autotootja pole oma masinates pakkunud tuge ei Apple CarPlayle ega Android Autole, mis on kõige levinumad kolmanda osapoole salongimeelelahutuse süsteemid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles