Eelista Eestimaist! ⟩ Steami jõudis uus kodumaine videomäng Blastronaut

Andri Allas
, e-spordi suunajuht
Copy
Foto: Blastronaut

Kodumaistel arvutimänguritel on põhjust rõõmustada! Eesti indie-arendaja Jaanus Jaggo ning tema abiliste poolt loodud algoritmiliselt genereeritud maailmaga kaevandamismäng «Blastronaut» jõudis Steami vahendusel varajasse ligipääsu. Teoses saadetakse mängija võõrale planeedile, et seal leiduvaid kivimeid, mineraale ja metalle kaevandada.

«Blastronaut» sai alguse Godot-nimelise mängumootori testimisega. «Katsetasin algoritmiliselt kõrvalt vaates maailma loomist ja see tuli päris äge välja, nii et otsustasin projektiga jätkata» kirjeldab Jaggo mängu tekkelugu.

Teose kallal on nüüdseks töötatud kaks aastat ning mäng peaks kõigi eelduste kohaselt väljuma varajasest ligipääsust kuue kuu jooksul. Arenduse käigus on projekt saanud inspiratsiooni paljudest erinevatest mängudest. «Loomulikult oli üheks esimeseks inspiratsiooniallikaks «Terraria», mis on väga tuntud mäng, aga millele pole palju analooge. Ideid sain veel ka näiteks mängudest «No Man's Sky» ja «Valheim».»

Tegemist ei ole Jaggo esimese teosega. Näiteks oli ta seotud virtuaalreaalsusmänguga «Tribocalypse VR» ning mobiilimänguga «GroundForge».

«Blastronaudi» varajane ligipääs tähendab, et teos on küll ostetav ja mängitav, kuid kaugel sellest, et oleks täiesti valmis. Edasist tegevust kirjeldab Jaggo nõnda: «Arendame seda koos mängijatega edasi. Minu plaan on sellest maksimum võtta ja kasutajate tagasiside põhjal mäng võimalikult heaks teha.»

Iga kolme kuu tagant on plaan mängijateni tuua suurem uuendus ning seeläbi toetajaskonda aja jooksul kasvatada.

Teose hinnaks on 15,99 €. Kuni 8. augustini saab Blastronauti hankida omale lausa 15% suuruse soodusega.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles