Häkkerigrupp väidab, et on sisse murdnud Euroopa raketitootja MBDA süsteemidesse

tehnika.postimees.ee
Copy
Magneto tarkvara kasutavad veebipoed seavad  RIA hinnangul oma kliendid reaalsesse ohtu.
Magneto tarkvara kasutavad veebipoed seavad RIA hinnangul oma kliendid reaalsesse ohtu. Foto: Aichinger76 / Pixabay

Kinnises häkkerifoorumis postitas kasutaja Adrastea nädalavahetusel lingi andmetele ning kasutaja väidab, et info on pärit Euroopa raketitootjalt MBDA, mis toodab NATO raketisüsteeme.

Security Affairsi andmetel pandi pihta info ettevõtte militaarprojektide, äritegevuse, lepingute ja kirjavahetuse ning töötajate kohta.

Foorumisse postitati tekst:

Tere! Oleme «Adrastea» – küberturvalisuse valdkonna sõltumatute spetsialistide ja teadlaste rühm. Leidsime teie võrguinfrastruktuuris kriitilisi turvaauke ning saime juurdepääsu ettevõtte failidele ja konfidentsiaalsetele andmetele. Praegu alla laaditud andmete maht on ligikaudu 60 GB. Andmed sisaldavad konfidentsiaalset infot teie ettevõtte töötajate kohta, kes osalesid MBDA salajaste militaarprojektide (PLANCTON, CRONOS, CA SIRIUS, EMADS, MCDS, B1NT jne) väljatöötamises ning ettevõtte äritegevuse kohta (õhutõrje, raketisüsteemide ja rannakaitsesüsteemide projektdokumentatsioon, joonised, esitlus, video- ja foto- (3D) materjalid, lepingud ja kirjavahetus teiste ettevõtetega, nagu Rampini Carlo, Netcomgroup, Rafael, Thales, ST Electronics jne).

Hetkel pole teada, kui suur andmeleke on ja kas rünnaku alla on sattunud vaid üks ettevõtte osakondadest.

Adrastea grupi väitel on nad leidnud ettevõttes kriitilisi turvaauke, mille kaudu andmenäppamine teoks sai. 60 GB suurune andmeleke on täismahus müüki pandud, soovijad saavad näha avalikuks tehtud demofaile.

MBDA kodulehel pole hetkel veel rünnaku ja andmelekke kohta mingit teadet. MBDA Missile Systems projekteerib ja toodab Euroopa rakette ja raketisüsteeme, pakub maa-õhk ning õhk-õhk tüüpi rakette, laevakaitsesüsteeme ja tankitõrjerelvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles