Auhinnatud Eesti mängu «Disco Elysium» loojad hakkavad järgmisena kosmost vallutama?

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Za/um

Eestist alguse saanud mängustuudio ZA/UM tegi enda debüüdi aastal 2019, kui ilmus loopõhine rollimäng «Disco Elysium». Teose keskmes oli mälukaotuse käes vaevlev detektiiv, kelle eesmärgiks lahendada üks müstiline surmajuhtum.

Mäng osutus äärmiselt edukaks. Mitmed välismaised väljaanded kuulutasid teose aasta parimaks ning stuudiot pärjati arvukate auhindadega. Nüüd on aga piisavalt vett merre voolanud. Tundub, et on aeg uuteks väljakutseteks.

Teravsilmsed netikasutajad märkasid töökuulutusi, mille kaudu otsib ZA/UM värsket verd. Samuti usuvad inimesed, et kuulutusest võib välja lugeda, millise mängu kallal pusima hakatakse.

Näiteks otsitakse keskkonnakunstnikke, kes armastavad ulmežanrit ja videomänge. Tööülesanneteks on muuseas kujundada keskkondi, hooneid ja interjööre ulmelises keskkonnas. Samuti tuleb ehitada ja luua maaväliseid keskkondi ja struktuure.

Spekuleeritakse, et tegemist pole siiski uue universumiga, vaid loo jutustamist jätkatakse «Disco Elysiumi» maailmas, mida on varasemalt üles ehitatud 20 aastat.

Ka arvatakse, et mänguloojad ei pruugi sõna otseses mõttes kosmost vallutada. Üks teooria käib välja idee, mille kohaselt on ulmelisus rohkem tegelaste sisemaailmaga seotud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles