Spämm häirib ka Skype`i kasutajaid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype`i vestlusaken.
Skype`i vestlusaken. Foto: Skype
Võrreldes e-postiga on Skype seni üsna rahulik ja rämpsuvaba keskkond tundunud, kuid hiljutine teade mu tuttava Skype`i aknas Araabia Ühendemiraatide pangatöötajalt lubab oletada, et spämmist ei pääse ka Skype`i kasutajad.

Teade Naushad Saleh Kermalli nimeliselt pangatöötajalt, kes lubas mu tuttava mitme miljoni dollari võrra rikkamaks teha, ilmus Skype`i eile. Teade ise oli üsna põnev lugeda – keegi rikas Peeter Eestist pani oma miljonid Ühendemiraatides panka, kuid sai õnnetul kombel maavärinas surma.

Kuna Peetril polnud ei lapsi ega naist, on tema 18,4 miljoni dollari suurune rahahunnik praegu ripakil. Kole oleks seda juba niigi rikastele pankuritele jätta ja seepärast pangatöötaja mu tuttava abi vajaski – nende nimed on sarnased ja teda saaks pärijana esitleda. Pisikeseks vaevatasuks palub pangatöötaja vaid pool summast.

Kui antud teade jääks ainsaks, ei oleks ju hullu, kuid e-postkasti potsatavad kümned rämpskirjad lubavad oletada, et see nii ei jää.

Häirivate teadete vätimine Skype`is

  • Seadista Skype nii, et võtad vastu kõnesid ja sõnumeid ainult oma kontaktidelt. Seadete all on koht, kus saab määrata oma privaatsust. Eestikeelse programmi puhul: tööriistad-seaded-privaatsus. Sealt saad valida, millised kasutajad tohivad sulle helistada või sinuga vestlust alustada.

  • Blokeeri spämmijad või sind häirivad kasutajad  - blokeeritud kasutajatelt edaspidi kõnesid ega sõnumeid vastu ei võeta. Blokeerida saad kontakti peal hiire parema nupuga klikates.

  • Praegu veel prooviversioonis oleva uue tarkvara Skype 4.0 for Windows kasutajad saavad koos blokeerimisega koheselt ka Skype'ile väärkasutusest teada anda, vanema tarkvara puhul tuleks väärkasutusest informeerida emeilil abuse@skype.net.

Allikas: Skype Eesti

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles