Viis eestlast, kes on arvutimängus «League of Legends» erakordselt edukad olnud

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
«League of Legends»
«League of Legends» Foto: Riot Games

«League of Legends» on üks maailma populaarsemaid arvutimänge. Sellest tulenevalt on tegemist ka äärmiselt menuka e-spordimänguga. Muidugi leidub ohtralt maarjamaalasi, kes selles üsnagi osavad.

Mingil veidral põhjusel jäävad aga kodumaiste «League of Legends» proffide tegemised teiste mängude mängijate varju.

Pole hullu, tuleme appi ning laseme särada nendel eestlastel, kes tunnevad Riot Gamesi MOBA paremini kui enda viite sõrme.

Erih «Voidle» Sommermann

Veebiportaali Esports Earnings andmete kohaselt kuulub Sommermann 10 enimteeninud Eesti e-sportlaste hulka. Nüüdseks juba pensionile jäänud mees noppis karjääri jooksul nii mõnegi koha turniiride esikolmikus, s.h. jõudis ka kõige kuldsematele positsioonidele.

Erinevate allikate kohaselt teenis ta turniiridel umbes 30-40 000 dollarit. Tema lemmikkangelasteks mängus olid Sona ja Tresh.

Johannes «puszu» Uibos

Täpselt enimteenijate esikümne ukse taha jääv Uibos ei jää oma teenistuse poolest Sommermannist kaugele. Ka tema teenistus jääb maksimaalselt kuhugi 40 000 dollari kanti.

Sarnaselt Sommermannile on ka Uibos nüüdseks e-spordimaailmaga lõpparve teinud. Tema lemmikkangelasteks olid Varus ja Vayne.

Risto «SirNukesAlot» Luuri

Luuri on olnud aktiivne mängija alates aastast 2013, ent tänavu kevadel otsustas mees aja maha võtta. Korra juba pensionile läinud ja siis naasnud 24. aastane noormees otsustas märtsis, et pühendab aega iseendale. Alati on ju võimalus naasta.

Seni aga jääb temast maha korralik pärand. Mitmed kõrged kohad turniiridel, umbes 25 000 dollari jagu auhinnarahasid ning fakt, et ta on üks parimaid Eesti «League of Legendsi» mängijaid.

Tema lemmikkangelasteks olid Alistar, Kayn, Kled, Kassadin ja Kalista.

Mauno «beansu» Tälli

Kui kõik eelnevad küberatleedid on enda pillid kokku pakkinud, siis Tälli laseb vapralt edasi. Veel enne, kui 24aastane Põlva noormees «League of Legendsi» juurde jõudis, veetis ta aega arvutimängude «Counter-Strike 1.6» ja «Runescape» seltsis. 

Praegu teenib mees leiba Euroopa meeskonnas Fnatic. Tälli senine teenistus jääb kusagil 16 000 dollari kanti. Tema lemmikkangelasteks on Irelia ja Renekton.

Martin «HeaQ» Kordmaa

Kordmaa profikarjäär sai alguse 2015. aastal, kui noormees liitus Euroopa meeskonnaga Low Priority. Aastate jooksul jõudis ta olla mitme tiimi ridades. Viimati mängis ta teise Euroopa meeskonnas Rogue, ent seejärel tekkis mängimisse paus. 

Tänavu veebruaris tegi Kordmaa teatavaks aga huvitava uudise. Nimelt jättis mees «League of Legendsi» minevikku ning hakkas mängima hoopis Riot Gamesi tulistamismängu «Valorant».

Aastate jooksul teenis Kordmaa turniiridel umbes 12 000 dollarit.

Ka sinust võib saada «League of Legendsi» tšempion. Võta osa Red Bull Solo Q turniirist ning esinda Eestit New Yorgis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles