Hiina võis sanktsioonide kiuste jõuda uue kiibitehnoloogiani, kuid on veel mõni «aga»

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Shanghais asuv Hiina suurim kiibitootja SMIC on lääne analoogidest veel mitu põlvkonda maas, kuid nende viimane saavutus on pannud küsima, kas vaatamata sanktsioonidele on kiibitootmises järele jõudma hakatud?
Shanghais asuv Hiina suurim kiibitootja SMIC on lääne analoogidest veel mitu põlvkonda maas, kuid nende viimane saavutus on pannud küsima, kas vaatamata sanktsioonidele on kiibitootmises järele jõudma hakatud? Foto: SMIC

Hiina suurim kiibitootja SMIC, mis on pandud USA sanktsioonide alla arenenud kiibitehnoloogia ekspordikeeluga, on ilmselt valmis saanud uue palju arenenuma kiibi, mis leiti ühe krüptoraha kaevandava seadme seest. Tehnikaülikooli professori sõnul võib siiski veel olla tegemist veidi ennatliku teatega Hiina läbimurdest moodsa kiibitehnoloogia masstootmisse.

SMIC-i 7 nm kiibitehnoloogia leiti TechInsightsi poolt väidetavalt seadmest MinerVa Bitcoin Miner, mis tegeleb krüptoraha kaevandamisega. Seda tehnoloogiat peetakse Hiina kohta suureks sammuks edasi moodsa kiibitootmise suunas. Seni on suurriik sõltunud lääne ja eriti Taiwani toodangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles