ARVUSTUS ⟩ MateBook D 16 – nagu kaasaskantav lauaarvuti kompaktses vormis

Kaido Einama
, ajakirjanik
Copy
Suure heleda ekraaniga saab õues töötada küll. Ainult et sülearvuti aku ei pea tervet tööpäeva vastu.
Suure heleda ekraaniga saab õues töötada küll. Ainult et sülearvuti aku ei pea tervet tööpäeva vastu. Foto: Kaido Einama

Metalses korpuses õhukeste ekraaniäärtega sülearvuteid on pea kõik poed täis ja igal tootjal leidub midagi sellist metalset ja halli. Kuid tavaliselt on need hõbedased mobiilsed töövahendid väga väikesed – hea küll reisil põlve otsas tööd teha, kuid väga ebamugav terve päev üliväikest ekraani vaadata. Huawei uus mudel MateBook D 16 aga lubabki endaga 16-tollist monitori koos lauaarvuti võimsusega masinaga kaasas tassida, ilma et peaks käru võtma. Sellises suuruses ekraaniga mudeleid on juba üsna vähe.

Karbist välja võttes pole seal nagu ikka kuigi palju asju – arvuti ise ja laadija, kuid viimane äratab kohe tähelepanu. See pole enam suur ja kobakas, nagu tavaliselt sülearvutitel. Huawei on kaasa pannud mobiililaadija mõõtu 65 W universaalse USB C laadija, millega võib toita nii sülearvutit kui tahvlit või laadida nutitelefoni. Reisile võtmiseks on selline kompaktne toide palju mugavam ja nii peakski kõikidel sülearvutitel tulevikus olema. Lisaks laeb see väike adapter väga kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles