Pesupulber on kallis ja mürgine? Idufirma pakub elektrilist kapslit, mis peseb odavalt ja isegi ilma pesumasinata

tehnika.postimees.ee
Copy
2006. aastal asutatud Washwow on oma kapslitele võtnud patendi. Tööpõhimõte on lihtne: vees olles tekitatakse elektrolüüsiga vesinikku ja hapnikku, mis ongi puhastava ja steriliseeriva toimega.
2006. aastal asutatud Washwow on oma kapslitele võtnud patendi. Tööpõhimõte on lihtne: vees olles tekitatakse elektrolüüsiga vesinikku ja hapnikku, mis ongi puhastava ja steriliseeriva toimega. Foto: Washwow

Lisaks muule on ka pesupulbri hinnad teinud viimasel ajal suure hüppe kallimaks, pealegi oleks ju hea oma igapäevases elus võimalikult vähe kemikaale kasutada – just sellepärast ongi USA idufirma Kickstarteri ühisrahastuses praegu toetust kogumas oma leiutisele Washwow W1, mis peseb vaid elektri toimel. Tundub, et ideel on jumet, sest kokku on juba saadud soovitust enam kui kümnekordne toetussumma.

Washwow W1 on veekindel kapsel, mis varustatud akuga ning mille tööpõhimõte on lihtne. Nimelt kasutatakse ära elektrolüüsil tekkivad hapniku ja vesiniku ioonid ning need pesevadki. Väikese kapsli võib visata pesumasinasse, kuid võib ka reisile või matkale kaasa võtta ja piisab isegi kraanikausis või spetsiaalses pesemiskotis kasutamisest, et riided puhtaks saaksid.

Seade on mõeldud lisaks riietele kõige muu desinfitseerimiseks – näiteks ehete, mänguasjade, puu- ja juurviljade puhastamiseks. Vaja on vaid need kõik vette panna koos kapsliga.

Seade töötab ühe laadimisega umbes 2000 tundi. Iseenesest annab see keskmises majapidamises tööaega aastateks.

Tootja väidab, et hakkama saab ka pesumasinata.
Tootja väidab, et hakkama saab ka pesumasinata. Foto: Washwow

Laadimine, mida pole kuigi tihti vaja teha, peaks olema üsna lihtne. Saab ka akupangast laadida ning lisaks on olemas nii veekindel USB-pesa kui juhtmevaba laadimise alus. Kahe kapsliga tulebki kaasa juhtmevaba laadija, siis ei pea veekindlaid luuke üldse avama USB-kaabli kasutamiseks.

Iseenesest pole siiski tegemist absoluutselt uue ja seninägematu leiutisega. Mõnede tuntud tootjate pesumasinad sisaldavad samuti ioonide tekitajaid, kasutatakse isegi hõbeda ioone, et riideid pestes desinfitseerida. Kui aga sellist pesumasinat pole või kui üldse pole pesumasinat käepärast, siis peaks asja ära ajama väike elektriline pesukapsel. Reisil näiteks peaks saama ka hotellis oma riideid selle abil lihtsasti pesta. Samuti võiks ehk Washwow W1-st kasu olla neil, kes on pesupulbri vastu allergilised. 

Kui kasutada üht 60-eurost kapslit kolm aastat, siis hoiab see keskmises majapidamises kokku ligi 500 eurot, mis kuluks pesuvahenditele, pakub startup oma Kicstarteri lehel võimalikuks säästuks, pluss lisaks saab keemiavabama elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles