LG tegi külmiku, mis vahetab värvi vastavalt kasutaja tujule

tehnika.postimees.ee
Copy
Kui köögis on vähe värve või meeleolu hall, siis lubab LG selle mure lahendada oma uue plinkiva ja muusikat mängiva külmkapiga MoodUP, mida juhib tehisintellekt.
Kui köögis on vähe värve või meeleolu hall, siis lubab LG selle mure lahendada oma uue plinkiva ja muusikat mängiva külmkapiga MoodUP, mida juhib tehisintellekt. Foto: LG

Lõuna-Korea elektroonikaettevõte LG Electronics (LG) esitles eelmisel nädalal lõppenud IFA 2022 tehnoloogiamessil oma uut värvimuutvate uksepaneelidega MoodUP külmikut, millega saab ka muusikat kuulata.

LG MoodUP külmik aitab täiustatud jahutusseadmete ja uute nutifunktsioonidega tagada toidu kauakestva värskuse, kuid see pole ainus uus omadus. Nüüd on võimalus oma köögimööblil ka värvi muuta, LED-uksepaneelidele saab tekitada laia valiku erksaid toone ja muusikat mängida vastava mobiiliäpiga.

Uuele külmikule on sisse ehitatud LG ThinQ tehisintellekt, mille mobiilirakenduse kaudu saavad kasutajad valida 22 ülemise ning 19 alumise uksepaneeli värvi vahel ja muuta külmiku välimust vastavalt oma tujule või eelistustele. Paneelide välimust on võimalik kohandada veel kindlate värviteemadega, nagu Season, Place, Mood ja Pop. Näiteks Season kasutab loodusest ja aastaaegadest inspireeritud värvitoone, samas kui Mood aitab pehmete värvidega tekitada rahulolutunnet.

Külmik teeb häält ka sisseehitatud bluetooth-kõlari kaudu, mille saab ühendada nutitelefoni, tahvelarvuti või sülearvutiga. Muusikat on võimalik kuulata voogesitusrakenduste või ThinQ loodud esitusloendite kaudu, mida saab sobitada kasutaja meeleolule või külmiku värviteemale. Samuti hakkavad külmkapi LED-paneelid muusikaga sünkroonis plinkima ja värve vahetama.

Foto: LG

MoodUP külmikul on mõned nutikad funktsioonid, mis aitavad energiat kokku hoida. Näiteks kui ukseandur tuvastab, et külmikuosa on liiga kauaks lahti jäetud, vilgub avatud ukse paneel korduvalt ning annab kasutajale märku, et uks vajab sulgemist. See aitab vältida ka külma õhu kadu ja liigset energiatarbimist. Kui aga liikumisandurid tuvastavad, et keegi on külmikule lähenemas, siis vilguvad tervituseks ukse mõlemad paneelid. Öösel helendab külmiku paneel lähenedes, et oleks lihtsam pimedas ust üles leida ja avada.

Need, kes eelistavad traditsioonilisemat välimust, võivad värvilised LED-uksepaneelid välja lülitada ning valida halli ja valge värvilahenduse kombinatsiooni, mille tagasihoidlik ja ajatu viimistlus sobib igasuguse sisekujundusega.

LG uus külmik kasutab ka ettevõtte enda on-Device AI kiipi, mis on loodud nutikate kodumasinate jaoks. Moodul kasutab täiustatud tehisintellekti, mis aitab MoodUP külmikul pakkuda personaalsemat kasutajakogemust ja erinevaid nutikaid funktsioone. Hääletuvastus, WiFi ja Bluetooth on seadmel samuti olemas.

Vaata IFA videost, mismoodi see külmkapp töötab:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles