Ära muretse, see hiigelsuur mängurimonitor peabki pisut kõver olema

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Samsung (pressimaterjal)

Samsung tõi müügile uue hiigelsuure arvutimänguritele suunatud monitori Odyssey ARK. Tegemist on 55-tollise kumera monitoriga, mis pakub lisaks paljudele mängimiseks mõeldud funktsioonidele ka 165 Hz värskendussagedust ja 1 ms reageerimiskiirust.

«Kui arvestada, et paljud täna eestlaste kodudes olevad nutitelereid on 55-tollised, siis on Odyssey ARK tõepoolest väga suur. Samas on monitor kumer, mis muudab sellele lähedal istudes vaatamiskogemuse täiesti normaalseks,»sõnas Samsung Eesti tootekoolitaja Erko Ensling.

«Lisaks on monitor loodud selleks, et kasutaja saaks korraga üksteise kõrvale asetada mitu eri akent, näiteks mäng ühes, dokument teises ja mõni YouTube’i video kolmandas,» rääkis Ensling.

Hiiglaslikku ekraani saab ka piklikku vertikaalvaatesse keerada. Tänu sellele saab luua lahenduse, justkui oleks kolm 27-tollist 16:9 küljesuhtega ekraani üksteise peal.

Foto: Samsung (pressimaterjal)

Ekraanitehnoloogia poolelt on Odyssey ARK 4K resolutsiooniga, 1 ms reageerimiskiiruse ja 165 Hz värskendussagedusega HDR Quantum Mini LED kuvar. Monitor on kaetud mattkattega, mis hoiab ära valguse peegeldumist ja lisaks toetab kuvar ka AMD FreeSync Pro tehnoloogiat.

Odyssey ARK monitoril on sisseehitatud kõlarid: neli Dolby Atmos toega kõlarit ja kaks seadme keskosas asuvat basskõlarit. Kõlaritega koos on monitoril Samsungi uus Sound Dome tehnoloogia, mis analüüsib seadmest tulevat heli ja muudab selle ruumiliseks ning rikkalikumaks.

Odyssey ARK monitor on müügil ka Eestis. Samsungi kodulehel on hinnaks märgitud 2 965,28 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles