Kas kuninganna Elizabeth II surm rikkus Nintendo mängu uhke esitluse?

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Copy
Foto: Nintendo

Septembrikuu esimesel neljapäeval jahmatas maailma kurb uudis. Meie seast lahkus Suurbritannia kuninganna Elizabeth II. Briti monarhi surm jättis oma jälje. Osade inimeste arvates mõjutas see osaliselt ka mängutööstust.

Elizabeth II lahkumine pani riigis osa elu seisma. Üheks ideaalseks näiteks fakt, et paljud reklaamid ja -kampaaniad pandi pausile.

Teiste seas oli ka Nintendo, kelle Suurbritannia filiaal teatas, et mujal maailmas otseülekandena näidatav uudistesaade Direct on brittide jaoks vaid järelvaadatav. Põhjuseks toodi soov «näidata austust riiklikul leinaperioodil.»

Esialgu võib säärane otsus tunduda tõesti osa eelmainitud «reklaamipausist.» Alles peale Directi toimumist hakkasid levima hoopiski teistsugused arvamused ja teooriad.

Paljud pakkusid, et otseülekanne tühistati, kuna Nintendo eesootava videomängu uus nimi oleks liialt seostunud kuninganna surmaga.

Nimelt sai 2017. aasta parima mängu tiitli võitnud «The Legend of the Zelda: Breath of the Wild» järjeosa enda alapealkirjaks «Tears of the Kingdom» ehk «kuningriigi pisarad». Nintendo on olukorda kommenteerides kidakeelseks jäänud ja viidanud vaid enda varasemale säutsule.

Õli viskas tulle ka asjaolu, et Sony kuulutas samal ajal välja omapoolse otseülekande. Seda said aga vaadata ka Suurbritannia elanikud. 

Tagatipuks on varemgi juhtunud, et päris maailmas toimuvad sündmused mõjutavad Nintendo videomänge.

Näiteks otsustas Jaapani mänguarendaja peale Ukraina-Vene sõja puhkemist, et lükkab edasi enda sõjamängu «Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp». Tänaseni pole teada, millal see poelettidele jõuab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles